överläggande bild

Arbetsglädje på riktigt – så skapar ni en social arbetsmiljö som lyfter hela teamet


Arbetsglädje, trivsel och engagemang hos medarbetarna leder till högre prestationer och bättre resultat för verksamheten. Det sambandet känner nog de flesta till. Men hur skapar man egentligen arbetsglädje? Hur skapar man en social arbetsmiljö som får människor att längta till jobbet?

Viktigast av allt är att inse att arbetsglädje inte kan tvingas fram. Det går inte bara att säga åt sina medarbetare att de ska vara glada och positiva. Att tvingas att fejka känslor som vi inte har är faktiskt bland det mest stressande vi kan utsättas för.

Arbetsglädje måste komma inifrån. Det vi kan göra är att skapa goda FÖRUTSÄTTNINGAR för människor att känna arbetsglädje – på riktigt! Och det kan vi alla bidra till.

Öka arbetsglädjen och engagemanget med ett styrkebaserat förhållningssätt

De flesta organisationer har tyvärr ett arbetssätt som sänker arbetsglädjen snarare än stärker den. De ägnar merparten av sin tid åt att leta efter fel, problem, svagheter och brister, i tron att det är där all utvecklings- och förbättringspotential finns. Men ett överdrivet fokus på det som inte fungerar riskerar att skapa en ganska dyster atmosfär, där människor känner sig rädda eller misslyckade.

Vi människor har ett starkt behov av att känna att vi bidrar, att få känna stolthet över våra prestationer, och få uppskattning från andra. För att stärka arbetsglädjen behöver vi därför fokusera på det vi vill ha mer av, och allt det som redan fungerar bra. Vi behöver lyfta fram styrkor, framgångar, goda exempel, resurser och lösningar, och få människor att känna att de gör massor av bra saker.

Då skapar vi en härligt positiv och kreativ atmosfär, med massor av energi, självförtroende, stolthet och glädje, och motivation att göra saker ännu bättre. Om vi dessutom låter människor få använda sina styrkor och göra ännu mer av det de brinner för, blir det en superboost för både engagemanget och arbetsglädjen.

Mina föreläsningar och workshops om arbetsglädje och social arbetsmiljö utgår alla från ett styrkebaserat förhållningssätt. Min erfarenhet, efter många år som anställd i olika chefs- och HR-roller, och lika många år som beteendevetare, coach, konsult och föreläsare, är att inget slår det styrkebaserade arbetssättet när det gäller att skapa de bästa förutsättningarna för arbetsglädje.

Läs mer här om hur ett styrkebaserat arbetssätt bidrar till både mer arbetsglädje och bättre resultat:

Styrkebaserad utveckling

Styrkebaserat ledarskap

Styrkebaserat förändringsarbete

Styrkebaserat teamwork

Appreciative Inquiry

Lösningsfokus

” Tack för en helt fantastisk föreläsning. (…) Vi har redan satt igång och förankrar dina idéer i organisationen. T.ex. hade vi vårt bästa personalmöte på länge nu i morse då alla började berätta om de positiva grejerna som hände förra veckan! Din föreläsning hade inte kunnat komma med bättre tajming – stort tack! ”

Ted Wallin

Business Director, Gambit

” Vill bara skicka ett STORT TACK för din fantastiska föreläsning hos oss på The Body Shop! DU var mycket uppskattad och vi har startat en riktig positiv revolution i hela min region!  Vi har hamnat i en jättehärlig FLOW som märks både bland medarbetarna men också i siffrorna! Tusen tack!!! ”

Carina Rosenblad

District Sales Manager, The Body Shop

” Thank you so much for the fantastic contribution you made at the CIDESCO International´s Schools & Examiners meeting. I was most impressed by the way you referred to scientific research, motivated the audience and mixed it all with a great sense of humor. I knew you would do an outstanding job and you lived up to and exceeded our expectations! ”

Anna-Cari Gund

President, CIDESCO

” Inspirationsföreläsningen med Gunnel är en av de bästa jag tagit del av. Gunnel är jordnära, smakfull och personlig i sitt framträdande och kan med humor förmedla klockrena sanningar som landade väldigt väl i vår organisation. Utöver att ge inspiration och glädjefyllda skratt så fick vi också några enkla verktyg att applicera i vår vardag. Vi har påbörjat vår positiva revolution!”

Katarina Törnros

Regionchef, LRF Konsult

” Gunnel Ryner är en av de bästa talare vi anlitat till Kvalitetsmagasinet Live. Genom att blanda teori med levande exempel, kryddat med en stor portion humor, får hon alla att förstå hur ett positivt angreppssätt kan ta verksamheten till helt nya höjder. ”

Anna Nyström

Chefredaktör, Kvalitetsmagasinet

” Tack för en fantastisk föreläsning och workshop, du lyfte hela medarbetargruppen och har en förmåga att ändra fokus från negativt tankesätt till att tänka på det som är bra. Redan på måndagen började några av personalen lyfta fram bra händelser. Tack!”

Valentina Trpezanovska

Verksamhetschef Område Varberg, Närsjukvården Halland

” Tusen tack för en toppen-föreläsning, där många kloka tankar skapades hos åhörarna! Allvar och roligheter levererades på ett så mästerligt, lättsamt sätt. Att se det positiva i första hand har definitivt fastnat hos hela gänget. Högsta omdöme ges från oss alla! ”

Sofia Sestorp

Affärschef, Kinda Ydre Sparbank

” Ett kärnkraftverk ska självklart ha högt fokus på att förebygga och åtgärda avvikelser men våra arbetssätt kan utvecklas mycket om vi inkluderar våra framgångar i utvecklingsarbetet. Tack för den insikten Gunnel, du var verkligen en inspirationskälla!”

Cecilia Lindmark

Arbetsmiljöingenjör, Forsmark Kraftgrupp AB

” Gunnel har medels insiktsgivande föreläsningar och medryckande workshops hjälpt oss långt på vägen mot att skapa en mer positiv, tillitsfull, engagerande och respekterande företagskultur. Gunnel har med hela sin insats överträffat alla våra förväntningar och jag kan varmt rekommendera henne till alla er som vill utvecklas med mer positiva och styrkebaserade attribut.”

Jens Sjöström

Försäljningschef, Aratron AB

” Inspirationsföreläsningen för oss administrativa chefer om uppskattande ledarskap följdes av en styrkebaserad workshop där vi utforskade egna goda exempel. En fantastisk dag med mycket ny kunskap och möjlighet att träna och reflektera. STORT TACK Gunnel för en INNEHÅLLSRIK FÖRELÄSNING och en MYCKET INSPIRERANDE WORKSHOP !!!!!”

Anne-Li Silberk

Administrativ chef, Linköpings universitet

Resultat & Relationer – de viktigaste beståndsdelarna i en god arbetsmiljö

De absolut viktigaste beståndsdelarna i en god arbetsmiljö kan faktiskt sammanfattas med bara två ord: 

  • Resultat – att känna stolthet över sina prestationer
  • Relationer – att ingå i en social gemenskap

Om arbetsplatsen ligger högt på dessa kan det till och med väga upp en dålig fysisk arbetsmiljö! Läs mer om vad resultat och relationer innebär här:

Hur DU kan bidra till en god arbetsmiljö

Hjälp varandra att lyckas

Glada kollegor som kastar upp papper i luften

Läs mer om arbetsglädje & arbetsmiljö

Böcker om arbetsglädje och arbetsmiljö

Släng problemglasögonen – starta en positiv revolution

”Släng problemglasögonen” är en inspirationsbok för dig som leder människor, samarbetar med människor, bor med människor, känner människor eller helt enkelt ÄR människa. Den innehåller mängder av idéer, metoder och tips som du kan använda både privat och i jobbet för att skapa positiv och bestående utveckling.

Bokomslag Släng problemglasögonen

Den lata vägen till ett fantastiskt liv – och arbetsliv

Gunnel Ryner vänder upp och ner på den traditionella synen på utveckling och framgång, där allt handlar om dig själv, och visar hur du i stället kan SKAPA EN MILJÖ – med rätt människor, saker, platser, förutsättningar och idéer – som drar dig i den riktning du vill. Du får konkreta verktyg och metoder för att skapa en riktigt gynnsam miljö åt dig själv, och en lika gynnsam arbetsmiljö tillsammans med kollegorna på jobbet.

Bokomslag Den lata vägen till ett fantastiskt liv - och arbetsliv

Senaste blogginläggen om arbetsglädje och arbetsmiljö