överläggande bild

Söker du en föreläsare om mål och motivation?

Föreläsning: Nå dina mål – även när motivationen tryter


Söker du en tankeväckande föreläsning om motivation, personlig utveckling, att nå sina mål och skapa det liv man vill ha? Vill ni lära er en revolutionerande metod, som vänder upp och ner på det ni trodde er veta om mål och motivation? Gunnel Ryner visar varför motivation och viljestyrka är överskattat, och lär er ett enklare sätt att nå dit ni vill, utan att behöva slå knut på er själva!

Vi lever i ett prestationssamhälle, där vi ständigt matas med klämkäcka budskap om att tänka positivt, sätta motiverande mål och tro på oss själva. Du kan allt du vill, heter det, bara du har tillräckligt mycket viljestyrka, motivation och självdisciplin. Med det här synsättet läggs allt ansvar på dig som individ – det är helt upp till dig att nå dina mål, prestera på topp på jobbet och skapa det där fantastiska livet du drömmer om.

Men tänk om det här inte är sant? Faktum är att det här sättet att se på utveckling och framgång glömmer bort en helt avgörande faktor, nämligen din miljö – de människor, saker, platser, idéer och förutsättningar du omger dig med. Din miljö påverkar dig långt mycket mer än du tror, och medan viljestyrka är en begränsad resurs, finns miljön där hela tiden. Din miljö kan antingen ge dig skjuts framåt, eller hålla dig tillbaka. Om du har en usel miljö går det åt enormt mycket energi att försöka övervinna den. Men med en riktigt gynnsam miljö får du draghjälp och slipper förlita dig bara på dig själv. En mängd studier visar att miljön är den kanske mest kraftfulla, och samtidigt mest förbisedda, katalysatorn för att förändra ditt liv och nå dina mål.

Boka Gunnel Ryner som föreläsare om mål och motivation om ni vill få nya insikter, skratta och samtidigt lära er konkreta metoder för att lyfta er själva och varandra, nå era mål och skapa de liv ni vill leva – även när motivationen tryter! 

Föreläsningen kan förstås även genomföras digitalt. Från sin hemmastudio levererar Gunnel ett interaktivt upplägg som engagerar och aktiverar deltagarna.

Upplägg och innehåll

Är du trött på att kämpa i uppförsbacke och motvind och ständigt behöva förlita dig på din egen viljestyrka, motivation och självdisciplin? Vill du lära dig ett smartare, enklare sätt att få det liv – och arbetsliv – du drömmer om?

Gunnel Ryner vänder upp och ner på den traditionella synen på utveckling och framgång, där allt ansvar läggs på den enskilde individen.

Gunnel Ryner - föreläsare om mål och motivation

Motivation är överskattat, menar hon. Din miljö; de människor, saker, idéer och förutsättningar du omger dig med, har ofta större betydelse. I stället för att bara förlita dig på din egen viljestyrka och självdisciplin – ändra din miljö och se till att den drar dig i rätt riktning. Det är både enklare och mer effektivt.

Med en mix av vetenskap, humor och träffsäkra exempel visar Gunnel hur rätt miljö är viktigare än viljestyrka om du vill nå dina mål. Du får en konkret steg för steg-metod som gör det enkelt och roligt att ta dig dit du vill, både i ditt eget liv och tillsammans med kollegorna på jobbet.

Föreläsningen är baserad på Gunnels bok ”Den lata vägen till ett fantastiskt liv – och arbetsliv”.

Välj längd:

 • 30 minuter föreläsning
 • 60 minuter föreläsning med några korta övningar
 • 90 minuter föreläsning med korta övningar och bikupor
 • Halvdag med föreläsning och en workshopdel där deltagarna får jobba med sina egna mål och miljöer

Nöjda kunder

” Tack för en helt fantastisk föreläsning. (…) Vi har redan satt igång och förankrar dina idéer i organisationen. T.ex. hade vi vårt bästa personalmöte på länge nu i morse då alla började berätta om de positiva grejerna som hände förra veckan! Din föreläsning hade inte kunnat komma med bättre tajming – stort tack! ”

Ted Wallin

Business Director, Gambit

” Vill bara skicka ett STORT TACK för din fantastiska föreläsning hos oss på The Body Shop! DU var mycket uppskattad och vi har startat en riktig positiv revolution i hela min region!  Vi har hamnat i en jättehärlig FLOW som märks både bland medarbetarna men också i siffrorna! Tusen tack!!! ”

Carina Rosenblad

District Sales Manager, The Body Shop

” Thank you so much for the fantastic contribution you made at the CIDESCO International´s Schools & Examiners meeting. I was most impressed by the way you referred to scientific research, motivated the audience and mixed it all with a great sense of humor. I knew you would do an outstanding job and you lived up to and exceeded our expectations! ”

Anna-Cari Gund

President, CIDESCO

” Inspirationsföreläsningen med Gunnel är en av de bästa jag tagit del av. Gunnel är jordnära, smakfull och personlig i sitt framträdande och kan med humor förmedla klockrena sanningar som landade väldigt väl i vår organisation. Utöver att ge inspiration och glädjefyllda skratt så fick vi också några enkla verktyg att applicera i vår vardag. Vi har påbörjat vår positiva revolution!”

Katarina Törnros

Regionchef, LRF Konsult

” Gunnel Ryner är en av de bästa talare vi anlitat till Kvalitetsmagasinet Live. Genom att blanda teori med levande exempel, kryddat med en stor portion humor, får hon alla att förstå hur ett positivt angreppssätt kan ta verksamheten till helt nya höjder. ”

Anna Nyström

Chefredaktör, Kvalitetsmagasinet

” Tack för en fantastisk föreläsning och workshop, du lyfte hela medarbetargruppen och har en förmåga att ändra fokus från negativt tankesätt till att tänka på det som är bra. Redan på måndagen började några av personalen lyfta fram bra händelser. Tack!”

Valentina Trpezanovska

Verksamhetschef Område Varberg, Närsjukvården Halland

” Tusen tack för en toppen-föreläsning, där många kloka tankar skapades hos åhörarna! Allvar och roligheter levererades på ett så mästerligt, lättsamt sätt. Att se det positiva i första hand har definitivt fastnat hos hela gänget. Högsta omdöme ges från oss alla! ”

Sofia Sestorp

Affärschef, Kinda Ydre Sparbank

” Ett kärnkraftverk ska självklart ha högt fokus på att förebygga och åtgärda avvikelser men våra arbetssätt kan utvecklas mycket om vi inkluderar våra framgångar i utvecklingsarbetet. Tack för den insikten Gunnel, du var verkligen en inspirationskälla!”

Cecilia Lindmark

Arbetsmiljöingenjör, Forsmark Kraftgrupp AB

” Gunnel har medels insiktsgivande föreläsningar och medryckande workshops hjälpt oss långt på vägen mot att skapa en mer positiv, tillitsfull, engagerande och respekterande företagskultur. Gunnel har med hela sin insats överträffat alla våra förväntningar och jag kan varmt rekommendera henne till alla er som vill utvecklas med mer positiva och styrkebaserade attribut.”

Jens Sjöström

Försäljningschef, Aratron AB

” Inspirationsföreläsningen för oss administrativa chefer om uppskattande ledarskap följdes av en styrkebaserad workshop där vi utforskade egna goda exempel. En fantastisk dag med mycket ny kunskap och möjlighet att träna och reflektera. STORT TACK Gunnel för en INNEHÅLLSRIK FÖRELÄSNING och en MYCKET INSPIRERANDE WORKSHOP !!!!!”

Anne-Li Silberk

Administrativ chef, Linköpings universitet

Dina 10 miljöer som kan hjälpa dig nå dina mål

Allt och alla omkring, och även vissa delar hos dig själv, kan ses som en miljö. Jag brukar dela in dem i 10 olika miljöer. Var och en av dessa miljöer kan innehålla delar som antingen ger dig skjuts framåt mot dina mål eller håller dig tillbaka. De 10 miljöerna är:

 1. Fysisk miljö
 2. Relationer
 3. Nätverk
 4. Ekonomi
 5. Natur
 6. Teknologi
 7. Memetisk miljö
 8. Kropp
 9. Själ
 10. Personlighet
10 miljöer som vi går igenom i föreläsningen om mål och motivation

7 tips för hur du kan ta hjälp av miljön för att nå dina mål

Föreläsningar om mål och motivation.
 • Du blir som du umgås. Se till att omge dig med människor som har de vanor, beteenden och karaktärsdrag du önskar dig.
 • Ha människor i din miljö som tror på dig, peppar och stöttar dig.
 • Utforma din fysiska miljö så att den påminner dig om vad du vill uppnå och gör det lätt för dig att göra rätt och svårt att göra fel.
 • Se över vilka källor till idéer, information och kunskap du har omkring dig och fundera över hur de påverkar dig.
 • Ta bort så mycket som möjligt av det som suger din energi, hindrar dig och tar fokus från det du vill uppnå.
 • Inventera dina resurser – det som ger dig energi och hjälper dig framåt – och dra ännu mer nytta av dem.
 • Fundera över vad som saknas i dina miljöer och som du vill lägga till för att få ännu mer skjuts framåt.

Läs mer om mål & motivation

Bok: Den lata vägen till ett fantastiskt liv – och arbetsliv

Gunnel Ryner vänder upp och ner på den traditionella synen på utveckling och framgång, där allt handlar om dig själv, och visar hur du i stället kan SKAPA EN MILJÖ – med rätt människor, saker, platser, förutsättningar och idéer – som drar dig i den riktning du vill.

Du får konkreta verktyg och metoder för att skapa en riktigt gynnsam miljö åt dig själv, och en lika gynnsam arbetsmiljö tillsammans med kollegorna på jobbet. En miljö som hjälper er att nå era mål, utan att ni behöver förlita er så mycket på viljestyrka och motivation.

Bokomslag Den lata vägen till ett fantastiskt liv - och arbetsliv

Senaste blogginläggen om mål & motivation