överläggande bild

Föreläsare ledarskap

Söker du en inspirerande ledarskapsföreläsning? Med en föreläsare som är underhållande, rolig och entusiasmerande samtidigt som hon bjuder på verktyg, idéer och metoder som är väl förankrade i forskning? Boka Gunnel Ryner som föreläsare inom ledarskap på nästa chefsträff eller ledarskapskonferens om ni vill ta ert ledarskap till nästa nivå!

Föreläsning: Styrkebaserat ledarskap

Gunnel Ryner föreläser om styrkebaserat ledarskap – ett ledarskap som fokuserar på det som fungerar bra, på styrkor och framgångar, och hur vi kan göra ännu mer av det som för oss i rätt riktning.

En styrkebaserad ledare ser det goda i sina medarbetare och får det att växa. Hen lyfter fram goda exempel, framgångar och lösningar och diskuterar dessa i teamet så att alla kan lära av varandras framgångar. Den styrkebaserade ledaren är mer intresserad av medarbetarnas styrkor, och hur man kan dra mest nytta av dem, än av deras svagheter. Lär dig hur du skapar förutsättningar för stolta, engagerade och glada medarbetare som lyfter varandra och skapar extraordinära resultat.

Gunnels föreläsningar om ledarskap bygger på forskning inom psykologi och styrkebaserade metoder som Appreciative Inquiry, Lösningsfokus och Positive Deviance. Gunnel har en unik kompetens och är en av få som behärskar alla dessa metoder. Hon har samlat guldkornen från var och en av dem och lär ut dem på ett pedagogiskt, inspirerande och enkelt sätt.

Föreläsningen om ledarskap kan förstås även genomföras digitalt. Från sin hemmastudio levererar Gunnel ett interaktivt upplägg som engagerar och aktiverar deltagarna.

Gunnel Ryner Topp 100 Sveriges Populäraste föreläsare 2018, 2019, 2020, 2021, 2022 och 2023

Upplägg och innehåll

Hela vår kultur präglas av ett överdrivet fokus på problem. Men om vi bara fokuserar på det som är dåligt och försöker undanröja problem och brister, kan vi aldrig uppnå exceptionella resultat. Snarare riskerar vi att människor tappar självförtroende och motivation och vi får i bästa fall ett tillstånd av ”icke problem”.

Vill du i stället skapa en arbetsplats präglad av arbetsglädje, stolthet, engagemang och kreativitet, få fram det bästa i dina medarbetare och ta din organisation till helt nya höjder? Det är fullt möjligt, med hjälp av ett uppskattande förhållningssätt och styrkebaserade utvecklingsmetoder.

Gunnel Ryner - föreläsare i ledarskap

Styrkebaserat ledarskap handlar om att få fram det bästa i sina medarbetare, fokusera på styrkor, framgångar, resurser och lösningar, och att bygga vidare på det som fungerar bra.

Grundat på forskning inom psykologi och organisations­vetenskap, och metoder som Lösningsfokus, Appreciative Inquiry och Positive Deviance, får du i den här ledarskapsföreläsningen verktygen du behöver för att få dina medarbetare och din organisation att blomstra och nå extraordinära resultat. Boka Gunnel Ryner som föreläsare i ledarskap om ni vill få hela verksamheten att lyfta!

Ur innehållet:

  • Problembaserat vs Styrkebaserat arbetssätt – bra för olika saker
  • Forskning kring vad som får människor och team att blomstra
  • ”POF” – positiv omformulering, från problem till positivt mål
  • Utforska framgångar – att undersöka och bygga vidare på det man gör rätt istället för att bara undanröja problem
  • Uppskattande förhållningssätt – att se och förverkliga den positiva potentialen i människor, situationer och ting
  • Bygg på styrkor – skapa arbetsglädje och goda prestationer genom att identifiera och tillvarata egna och andras styrkor

Välj längd:

  • 30 minuter föreläsning
  • 60 minuter föreläsning med några korta övningar
  • 90 minuter föreläsning med korta övningar och bikupor
  • Halv- eller heldag med föreläsning och en styrkebaserad workshop där deltagarna får jobba med något de själva vill utveckla eller få mer av

Nöjda kunder

” Tack för en helt fantastisk föreläsning. (…) Vi har redan satt igång och förankrar dina idéer i organisationen. T.ex. hade vi vårt bästa personalmöte på länge nu i morse då alla började berätta om de positiva grejerna som hände förra veckan! Din föreläsning hade inte kunnat komma med bättre tajming – stort tack! ”

Ted Wallin

Business Director, Gambit

” Vill bara skicka ett STORT TACK för din fantastiska föreläsning hos oss på The Body Shop! DU var mycket uppskattad och vi har startat en riktig positiv revolution i hela min region!  Vi har hamnat i en jättehärlig FLOW som märks både bland medarbetarna men också i siffrorna! Tusen tack!!! ”

Carina Rosenblad

District Sales Manager, The Body Shop

” Thank you so much for the fantastic contribution you made at the CIDESCO International´s Schools & Examiners meeting. I was most impressed by the way you referred to scientific research, motivated the audience and mixed it all with a great sense of humor. I knew you would do an outstanding job and you lived up to and exceeded our expectations! ”

Anna-Cari Gund

President, CIDESCO

” Inspirationsföreläsningen med Gunnel är en av de bästa jag tagit del av. Gunnel är jordnära, smakfull och personlig i sitt framträdande och kan med humor förmedla klockrena sanningar som landade väldigt väl i vår organisation. Utöver att ge inspiration och glädjefyllda skratt så fick vi också några enkla verktyg att applicera i vår vardag. Vi har påbörjat vår positiva revolution!”

Katarina Törnros

Regionchef, LRF Konsult

” Gunnel Ryner är en av de bästa talare vi anlitat till Kvalitetsmagasinet Live. Genom att blanda teori med levande exempel, kryddat med en stor portion humor, får hon alla att förstå hur ett positivt angreppssätt kan ta verksamheten till helt nya höjder. ”

Anna Nyström

Chefredaktör, Kvalitetsmagasinet

” Tack för en fantastisk föreläsning och workshop, du lyfte hela medarbetargruppen och har en förmåga att ändra fokus från negativt tankesätt till att tänka på det som är bra. Redan på måndagen började några av personalen lyfta fram bra händelser. Tack!”

Valentina Trpezanovska

Verksamhetschef Område Varberg, Närsjukvården Halland

” Tusen tack för en toppen-föreläsning, där många kloka tankar skapades hos åhörarna! Allvar och roligheter levererades på ett så mästerligt, lättsamt sätt. Att se det positiva i första hand har definitivt fastnat hos hela gänget. Högsta omdöme ges från oss alla! ”

Sofia Sestorp

Affärschef, Kinda Ydre Sparbank

” Ett kärnkraftverk ska självklart ha högt fokus på att förebygga och åtgärda avvikelser men våra arbetssätt kan utvecklas mycket om vi inkluderar våra framgångar i utvecklingsarbetet. Tack för den insikten Gunnel, du var verkligen en inspirationskälla!”

Cecilia Lindmark

Arbetsmiljöingenjör, Forsmark Kraftgrupp AB

” Gunnel har medels insiktsgivande föreläsningar och medryckande workshops hjälpt oss långt på vägen mot att skapa en mer positiv, tillitsfull, engagerande och respekterande företagskultur. Gunnel har med hela sin insats överträffat alla våra förväntningar och jag kan varmt rekommendera henne till alla er som vill utvecklas med mer positiva och styrkebaserade attribut.”

Jens Sjöström

Försäljningschef, Aratron AB

” Inspirationsföreläsningen för oss administrativa chefer om uppskattande ledarskap följdes av en styrkebaserad workshop där vi utforskade egna goda exempel. En fantastisk dag med mycket ny kunskap och möjlighet att träna och reflektera. STORT TACK Gunnel för en INNEHÅLLSRIK FÖRELÄSNING och en MYCKET INSPIRERANDE WORKSHOP !!!!!”

Anne-Li Silberk

Administrativ chef, Linköpings universitet

Läs mer om styrkebaserat ledarskap

Böcker om styrkebaserat ledarskap

Hitta rätt i stället för att leta fel – vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

HITTA RÄTT är en unik guide för dig som vill skapa positiv förändring i ditt eget och andras liv. Du får en skattkista fylld av konkreta verktyg för att se och förstärka det goda, hitta lösningar, tillvarata styrkor, lära av framgångar och bygga utveckling på det som fungerar bra.

Bok Hitta rätt i stället för att leta fel

Släng problemglasögonen – starta en positiv revolution

”Släng problemglasögonen” är en inspirationsbok för dig som leder människor, samarbetar med människor, bor med människor, känner människor eller helt enkelt ÄR människa. Den innehåller mängder av idéer, metoder och tips som du kan använda både privat och i jobbet för att skapa positiv och bestående utveckling.

Bokomslag Släng problemglasögonen