överläggande bild

Utbildning i coachande förhållningssätt/coachande ledarskap


Söker du en rutinerad och inspirerande utbildare i coachande förhållningssätt / coachande ledarskap? Vill ni lära er hur ni kan använda coaching för att få fram det bästa i andra och bidra till att hjälpa människor växa och utvecklas, både enskilt och i grupp?

Gunnel Ryner är Professional Certified Coach (PCC) via ICF och har lång erfarenhet av coaching och att utbilda coacher, såväl i Sverige som internationellt. Hon är en av få svenskar som lär ut Thomas Leonards (ofta kallad coachingens fader) ”15 coaching proficiencies”, enkla men geniala principer som lyfter både nybörjare och erfarna coacher till helt nya nivåer.

Boka Gunnel Ryner som utbildare i coachande ledarskap / coachande förhållningssätt om ni vill inspireras, få nya insikter och konkreta metoder och verktyg för att frigöra människors potential! 

Utbildningen kan förstås även genomföras digitalt. Från sin hemmastudio levererar Gunnel ett interaktivt upplägg som engagerar, inspirerar och aktiverar deltagarna.

Målgrupp: Chefer/ledare, coacher, mentorer, rådgivare och konsulter som arbetar med att utveckla individer, grupper och verksamheter.

Upplägg och innehåll

Utbildningen i coachande förhållningssätt / coachande ledarskap skräddarsys och anpassas utifrån era behov och deltagarnas förkunskaper och yrkesroller. Ofta gör jag ett upplägg i flera steg, där varje steg kan vara en halv- eller heldag. Det kan t ex se ut så här:

1. Grunderna i ett coachande förhållningssätt

 • Vad innebär ett coachande förhållningssätt?
 • Vinster med coachande förhållningssätt
 • När ska jag coacha och när passar det inte?
 • Praktiska coachingmetoder och verktyg, bl a:
  • Kraftfulla frågor
  • Aktivt lyssnande
  • GROW-modellen
  • Lösningsfokus
 • Vanliga fallgropar i coaching
Gunnel Ryner

2. Fördjupning i coachande förhållningssätt – Thomas Leonards ”15 Coaching Proficiencies”

Thomas Leonard räknas av många som coachingens fader. Hans 15 ”coaching proficiencies” sågs som banbrytande när han först formulerade och lärde ut dem för 20 år sedan. Aldrig tidigare – och aldrig sedan dess – har coachinghantverket beskrivits så fullständigt och inspirerande. Nya coacher lyftes snabbt upp till en kvalitetsnivå långt över vad som kunde förväntas. Och erfarna coacher blev positivt överraskade över att det fanns en högre nivå av coaching och mycket mer att lära. Det var en frisk fläkt – och är det fortfarande.
Jag har lett fyra omgångar av den här kursen på CoachVille (en coachingskola grundad av Thomas Leonard) och även de mest erfarna deltagarna säger att dessa enkla men geniala principer har bidragit enormt till deras utveckling.
Några exempel på ”coaching proficiencies”: Navigerar via nyfikenhet, Utforskar nya territorier, Utformar stödjande miljöer, Ägnar sig åt provokativa samtal.

3. Coaching i grupp 

 • Likheter och skillnader mellan gruppcoaching och enskild coaching
 • Vad är viktigt att tänka på när man coachar grupper?
 • Olika metoder för coaching, samtal och utveckling i grupper:
  • Coaching av grupp med gemensamt mål
  • Individuell coaching i grupp
  • Triosamtal
  • Reflekterande team & Vattentrappa
  • Styrkebaserad workshop (inspirerad av Appreciative Inquiry och Lösningsfokus)

Nöjda kunder

” Tack för en helt fantastisk föreläsning. (…) Vi har redan satt igång och förankrar dina idéer i organisationen. T.ex. hade vi vårt bästa personalmöte på länge nu i morse då alla började berätta om de positiva grejerna som hände förra veckan! Din föreläsning hade inte kunnat komma med bättre tajming – stort tack! ”

Ted Wallin

Business Director, Gambit

” Vill bara skicka ett STORT TACK för din fantastiska föreläsning hos oss på The Body Shop! DU var mycket uppskattad och vi har startat en riktig positiv revolution i hela min region!  Vi har hamnat i en jättehärlig FLOW som märks både bland medarbetarna men också i siffrorna! Tusen tack!!! ”

Carina Rosenblad

District Sales Manager, The Body Shop

” Thank you so much for the fantastic contribution you made at the CIDESCO International´s Schools & Examiners meeting. I was most impressed by the way you referred to scientific research, motivated the audience and mixed it all with a great sense of humor. I knew you would do an outstanding job and you lived up to and exceeded our expectations! ”

Anna-Cari Gund

President, CIDESCO

” Inspirationsföreläsningen med Gunnel är en av de bästa jag tagit del av. Gunnel är jordnära, smakfull och personlig i sitt framträdande och kan med humor förmedla klockrena sanningar som landade väldigt väl i vår organisation. Utöver att ge inspiration och glädjefyllda skratt så fick vi också några enkla verktyg att applicera i vår vardag. Vi har påbörjat vår positiva revolution!”

Katarina Törnros

Regionchef, LRF Konsult

” Gunnel Ryner är en av de bästa talare vi anlitat till Kvalitetsmagasinet Live. Genom att blanda teori med levande exempel, kryddat med en stor portion humor, får hon alla att förstå hur ett positivt angreppssätt kan ta verksamheten till helt nya höjder. ”

Anna Nyström

Chefredaktör, Kvalitetsmagasinet

” Tack för en fantastisk föreläsning och workshop, du lyfte hela medarbetargruppen och har en förmåga att ändra fokus från negativt tankesätt till att tänka på det som är bra. Redan på måndagen började några av personalen lyfta fram bra händelser. Tack!”

Valentina Trpezanovska

Verksamhetschef Område Varberg, Närsjukvården Halland

” Tusen tack för en toppen-föreläsning, där många kloka tankar skapades hos åhörarna! Allvar och roligheter levererades på ett så mästerligt, lättsamt sätt. Att se det positiva i första hand har definitivt fastnat hos hela gänget. Högsta omdöme ges från oss alla! ”

Sofia Sestorp

Affärschef, Kinda Ydre Sparbank

” Ett kärnkraftverk ska självklart ha högt fokus på att förebygga och åtgärda avvikelser men våra arbetssätt kan utvecklas mycket om vi inkluderar våra framgångar i utvecklingsarbetet. Tack för den insikten Gunnel, du var verkligen en inspirationskälla!”

Cecilia Lindmark

Arbetsmiljöingenjör, Forsmark Kraftgrupp AB

” Gunnel har medels insiktsgivande föreläsningar och medryckande workshops hjälpt oss långt på vägen mot att skapa en mer positiv, tillitsfull, engagerande och respekterande företagskultur. Gunnel har med hela sin insats överträffat alla våra förväntningar och jag kan varmt rekommendera henne till alla er som vill utvecklas med mer positiva och styrkebaserade attribut.”

Jens Sjöström

Försäljningschef, Aratron AB

” Inspirationsföreläsningen för oss administrativa chefer om uppskattande ledarskap följdes av en styrkebaserad workshop där vi utforskade egna goda exempel. En fantastisk dag med mycket ny kunskap och möjlighet att träna och reflektera. STORT TACK Gunnel för en INNEHÅLLSRIK FÖRELÄSNING och en MYCKET INSPIRERANDE WORKSHOP !!!!!”

Anne-Li Silberk

Administrativ chef, Linköpings universitet

Utbildare med gedigen erfarenhet av coaching

Jag är sedan 2010 Professional Certified Coach (PCC) genom International Coach Federation (ICF) och har gedigen utbildning och många års erfarenhet både av att coacha chefer, medarbetare och privatpersoner, och att utbilda andra coacher. Jag har bland annat arbetat som lärare på CoachVille, en internationell coachingskola grundad av Thomas Leonard. 

Gunnel Ryner