överläggande bild

Föreläsning/utbildning: Feedback & svåra samtal


Söker du en föreläsning eller utbildning om feedback och svåra samtal? Vill ni lära er att skapa bättre samarbete, ge varandra tydlig men schysst feedback, och göra även de svåraste samtalen till goda samtal?

En av deltagarna på en halvdagskurs jag hade om svåra samtal kom fram till mig efteråt och sa: ”Jag har lärt mig mycket mer på de här fyra timmarna än vad jag gjorde på en hel tvådagarsutbildning jag gick för ett tag sen. Dessutom har jag haft roligt!” Precis så vill jag att mina föreläsningar och utbildningar ska vara – lärorika och inspirerande på samma gång.

Boka mig som föreläsare/utbildar i feedback och svåra samtal om ni vill lära er grunderna i god kommunikation, undvika fallgroparna, och träna på att ge feedback och ta upp svåra och känsliga saker på ett bra sätt.

Föreläsningarna och utbildningarna kan förstås även genomföras digitalt. Från min hemmastudio levererar jag ett interaktivt upplägg som engagerar, inspirerar och aktiverar deltagarna.

Du kanske också är intresserad av mina föreläsningar och utbildningar om kommunikation & konflikthantering? Självklart kan det ämnet också kombineras med feedback & svåra samtal.

Upplägg och innehåll

Svåra samtal är de där samtalen vi drar oss för att ha, oftast för att vi är rädda att de ska väcka jobbiga känslor hos mottagaren. Det kan röra sig om allt från att lämna tuffa besked till att ta upp känsliga frågor eller framföra feedback och kritik.

I en välfungerande arbetsgrupp finns tillräcklig trygghet och samhörighet för att man ska våga lyfta även sådant som skaver. Där visar man omtanke och uppskattning för varandra i vardagen, och ser även feedback som ett sätt att visa omtanke och värna om samarbetet.

Här får ni verktygen ni behöver för att skapa denna grundläggande trygghet i gruppen. Ni lär er också kommunikationsknepen som gör det lättare att ge feedback och att ta upp svåra eller känsliga saker på ett respektfullt och konstruktivt sätt. Knep som hjälper er att bibehålla bra samarbetsrelationer och undvika att små fnurror växer till stora surdegar.

Gunnel Ryner

Föreläsningen ger inspiration, kunskap, konkreta verktyg och praktisk träning i effektiv kommunikation, feedback och att kunna genomföra goda samtal, också i svåra situationer.

Om ni väljer att göra ett längre pass (halv- eller heldag) ges gott om möjligheter att rollspela, träna och reflektera kring specifika situationer som kan uppstå i vardagen.

Ur innehållet:

  • Hur genomför man ett bra samtal? Grundläggande förhållningssätt och konkreta tips
  • Att bygga trygghet och samhörighet i gruppen
  • Uppskattande förhållningssätt
  • Att ge feedback på ett sätt som gör att andra vill lyssna och inte känner sig hotade och går i försvar
  • Att lyfta känsliga frågor, ge tuffa besked eller framföra kritik
  • En konkret samtalsmodell för svåra samtal

Välj längd:

  • 30 minuter föreläsning
  • 60 minuter föreläsning med några korta övningar
  • 90 minuter föreläsning med korta övningar och diskussioner
  • Halv- eller heldagsutbildning där teoripass varvas med övningar, case/rollspel, diskussion och reflektion.

Nöjda kunder

” Tack för en helt fantastisk föreläsning. (…) Vi har redan satt igång och förankrar dina idéer i organisationen. T.ex. hade vi vårt bästa personalmöte på länge nu i morse då alla började berätta om de positiva grejerna som hände förra veckan! Din föreläsning hade inte kunnat komma med bättre tajming – stort tack! ”

Ted Wallin

Business Director, Gambit

” Vill bara skicka ett STORT TACK för din fantastiska föreläsning hos oss på The Body Shop! DU var mycket uppskattad och vi har startat en riktig positiv revolution i hela min region!  Vi har hamnat i en jättehärlig FLOW som märks både bland medarbetarna men också i siffrorna! Tusen tack!!! ”

Carina Rosenblad

District Sales Manager, The Body Shop

” Thank you so much for the fantastic contribution you made at the CIDESCO International´s Schools & Examiners meeting. I was most impressed by the way you referred to scientific research, motivated the audience and mixed it all with a great sense of humor. I knew you would do an outstanding job and you lived up to and exceeded our expectations! ”

Anna-Cari Gund

President, CIDESCO

” Inspirationsföreläsningen med Gunnel är en av de bästa jag tagit del av. Gunnel är jordnära, smakfull och personlig i sitt framträdande och kan med humor förmedla klockrena sanningar som landade väldigt väl i vår organisation. Utöver att ge inspiration och glädjefyllda skratt så fick vi också några enkla verktyg att applicera i vår vardag. Vi har påbörjat vår positiva revolution!”

Katarina Törnros

Regionchef, LRF Konsult

” Gunnel Ryner är en av de bästa talare vi anlitat till Kvalitetsmagasinet Live. Genom att blanda teori med levande exempel, kryddat med en stor portion humor, får hon alla att förstå hur ett positivt angreppssätt kan ta verksamheten till helt nya höjder. ”

Anna Nyström

Chefredaktör, Kvalitetsmagasinet

” Tack för en fantastisk föreläsning och workshop, du lyfte hela medarbetargruppen och har en förmåga att ändra fokus från negativt tankesätt till att tänka på det som är bra. Redan på måndagen började några av personalen lyfta fram bra händelser. Tack!”

Valentina Trpezanovska

Verksamhetschef Område Varberg, Närsjukvården Halland

” Tusen tack för en toppen-föreläsning, där många kloka tankar skapades hos åhörarna! Allvar och roligheter levererades på ett så mästerligt, lättsamt sätt. Att se det positiva i första hand har definitivt fastnat hos hela gänget. Högsta omdöme ges från oss alla! ”

Sofia Sestorp

Affärschef, Kinda Ydre Sparbank

” Ett kärnkraftverk ska självklart ha högt fokus på att förebygga och åtgärda avvikelser men våra arbetssätt kan utvecklas mycket om vi inkluderar våra framgångar i utvecklingsarbetet. Tack för den insikten Gunnel, du var verkligen en inspirationskälla!”

Cecilia Lindmark

Arbetsmiljöingenjör, Forsmark Kraftgrupp AB

” Gunnel har medels insiktsgivande föreläsningar och medryckande workshops hjälpt oss långt på vägen mot att skapa en mer positiv, tillitsfull, engagerande och respekterande företagskultur. Gunnel har med hela sin insats överträffat alla våra förväntningar och jag kan varmt rekommendera henne till alla er som vill utvecklas med mer positiva och styrkebaserade attribut.”

Jens Sjöström

Försäljningschef, Aratron AB

” Inspirationsföreläsningen för oss administrativa chefer om uppskattande ledarskap följdes av en styrkebaserad workshop där vi utforskade egna goda exempel. En fantastisk dag med mycket ny kunskap och möjlighet att träna och reflektera. STORT TACK Gunnel för en INNEHÅLLSRIK FÖRELÄSNING och en MYCKET INSPIRERANDE WORKSHOP !!!!!”

Anne-Li Silberk

Administrativ chef, Linköpings universitet