överläggande bild

Föreläsning: Styrkebaserat förändringsarbete


Söker du en inspirerande föreläsning om förändring? Med en föreläsare som är underhållande, rolig och entusiasmerande samtidigt som hon bjuder på verktyg, idéer och metoder som är väl förankrade i forskning?

Gunnel Ryner föreläser om styrkebaserat förändringsarbete – ett arbetssätt som vänder upp och ner på det traditionella sättet att jobba med förändring. Styrkebaserat förändringsarbete involverar alla som påverkas av förändringen i en upptäcktsfärd som fokuserar på det som fungerar bra, på styrkor, resurser och framgångar, och hur vi kan göra ännu mer av det som för oss i önskad riktning. Lär dig hur du skapar engagemang, glädje, kreativitet och långsiktigt hållbara resultat i förändringen.

Boka Gunnel Ryner som föreläsare om ni vill göra ert förändringsarbete till en framgång!

Föreläsningarna kan förstås även genomföras digitalt. Från sin hemmastudio levererar Gunnel ett interaktivt upplägg som engagerar, inspirerar och aktiverar deltagarna.

Upplägg och innehåll

De flesta som arbetar med förändring gör det utifrån ett problemorienterat perspektiv, där de letar fel, problem och brister att åtgärda. Men om vi bara fokuserar på det som är dåligt och försöker undanröja problem, kan vi aldrig uppnå extraordinära resultat. Snarare riskerar vi att människor tappar motivationen och självförtroendet, och vi får i bästa fall ett tillstånd av ”icke problem”.

Det traditionella sättet att arbeta med förändring innebär också oftast att man rullar ut en färdigtänkt plan utan att involvera de som påverkas av förändringen. Resultatet blir förändringsmotstånd och osäkerhet.

Styrkebaserat förändringsarbete involverar i stället människor i en kreativ process, där alla som påverkas av förändringen är delaktiga i att ta fram visioner och mål, utforska existerande styrkor, resurser, framgångar och lösningar, och bygga vidare på det som fungerar bra.

Det skapar engagemang, stolthet, inspiration och kreativitet, och möjliggör helt andra resultat. Med sitt positiva fokus och genom att involvera så många som möjligt redan från start, gör det styrkebaserade arbetssättet er förändringsprocess till en succé.

Grundat på forskning inom psykologi och organisations­vetenskap, och metoder som Lösningsfokus, Appreciative Inquiry och Positive Deviance, får du här verktygen du behöver för att jobba med förändring på ett både roligare och mer effektivt sätt. 

Ur innehållet:

  • Skillnader mellan traditionell förändring och styrkebaserad förändring
  • Forskning kring vad som får människor och team att både må och prestera som bäst
  • Tre styrkebaserade förändringsmetoder: Appreciative Inquiry, Lösningsfokus och Positive Deviance
  • ”POF” – positiv omformulering, från problem till önskat läge
  • Att utforska framgångar, goda exempel, positiva undantag och positiva avvikelser, och bygga vidare på det som fungerar bra i stället för att bara undanröja problem
  • Att skapa delaktighet och involvera så många intressenter som möjligt i förändringen

Välj längd:

  • 30 minuter inspirationsföreläsning
  • 60 minuter inspirationsföreläsning med några korta övningar
  • 90 minuter inspirationsföreläsning med korta övningar och bikupor
  • Halv- eller heldag med inspirationsföreläsning och en styrkebaserad workshop där ni får arbeta med ett område ni själva vill förändra eller utveckla.

Nöjda kunder

” Tack för en helt fantastisk föreläsning. (…) Vi har redan satt igång och förankrar dina idéer i organisationen. T.ex. hade vi vårt bästa personalmöte på länge nu i morse då alla började berätta om de positiva grejerna som hände förra veckan! Din föreläsning hade inte kunnat komma med bättre tajming – stort tack! ”

Ted Wallin

Business Director, Gambit

” Vill bara skicka ett STORT TACK för din fantastiska föreläsning hos oss på The Body Shop! DU var mycket uppskattad och vi har startat en riktig positiv revolution i hela min region!  Vi har hamnat i en jättehärlig FLOW som märks både bland medarbetarna men också i siffrorna! Tusen tack!!! ”

Carina Rosenblad

District Sales Manager, The Body Shop

” Thank you so much for the fantastic contribution you made at the CIDESCO International´s Schools & Examiners meeting. I was most impressed by the way you referred to scientific research, motivated the audience and mixed it all with a great sense of humor. I knew you would do an outstanding job and you lived up to and exceeded our expectations! ”

Anna-Cari Gund

President, CIDESCO

” Inspirationsföreläsningen med Gunnel är en av de bästa jag tagit del av. Gunnel är jordnära, smakfull och personlig i sitt framträdande och kan med humor förmedla klockrena sanningar som landade väldigt väl i vår organisation. Utöver att ge inspiration och glädjefyllda skratt så fick vi också några enkla verktyg att applicera i vår vardag. Vi har påbörjat vår positiva revolution!”

Katarina Törnros

Regionchef, LRF Konsult

” Gunnel Ryner är en av de bästa talare vi anlitat till Kvalitetsmagasinet Live. Genom att blanda teori med levande exempel, kryddat med en stor portion humor, får hon alla att förstå hur ett positivt angreppssätt kan ta verksamheten till helt nya höjder. ”

Anna Nyström

Chefredaktör, Kvalitetsmagasinet

” Tack för en fantastisk föreläsning och workshop, du lyfte hela medarbetargruppen och har en förmåga att ändra fokus från negativt tankesätt till att tänka på det som är bra. Redan på måndagen började några av personalen lyfta fram bra händelser. Tack!”

Valentina Trpezanovska

Verksamhetschef Område Varberg, Närsjukvården Halland

” Tusen tack för en toppen-föreläsning, där många kloka tankar skapades hos åhörarna! Allvar och roligheter levererades på ett så mästerligt, lättsamt sätt. Att se det positiva i första hand har definitivt fastnat hos hela gänget. Högsta omdöme ges från oss alla! ”

Sofia Sestorp

Affärschef, Kinda Ydre Sparbank

” Ett kärnkraftverk ska självklart ha högt fokus på att förebygga och åtgärda avvikelser men våra arbetssätt kan utvecklas mycket om vi inkluderar våra framgångar i utvecklingsarbetet. Tack för den insikten Gunnel, du var verkligen en inspirationskälla!”

Cecilia Lindmark

Arbetsmiljöingenjör, Forsmark Kraftgrupp AB

” Gunnel har medels insiktsgivande föreläsningar och medryckande workshops hjälpt oss långt på vägen mot att skapa en mer positiv, tillitsfull, engagerande och respekterande företagskultur. Gunnel har med hela sin insats överträffat alla våra förväntningar och jag kan varmt rekommendera henne till alla er som vill utvecklas med mer positiva och styrkebaserade attribut.”

Jens Sjöström

Försäljningschef, Aratron AB

” Inspirationsföreläsningen för oss administrativa chefer om uppskattande ledarskap följdes av en styrkebaserad workshop där vi utforskade egna goda exempel. En fantastisk dag med mycket ny kunskap och möjlighet att träna och reflektera. STORT TACK Gunnel för en INNEHÅLLSRIK FÖRELÄSNING och en MYCKET INSPIRERANDE WORKSHOP !!!!!”

Anne-Li Silberk

Administrativ chef, Linköpings universitet