överläggande bild

Kommunikation, konflikthantering & svåra samtal


Söker du en föreläsning eller utbildning om kommunikation? Kanske med fokus på konflikthantering och/eller svåra samtal? Vill ni lära er undvika missförstånd och fnurror på tråden, skapa bättre samarbete, reda ut konflikter och göra även de svåraste samtalen till goda samtal?

En av deltagarna på en halvdagskurs jag hade om svåra samtal kom fram till mig efteråt och sa: ”Jag har lärt mig mycket mer på de här fyra timmarna än vad jag gjorde på en hel tvådagarsutbildning jag gick för ett tag sen. Dessutom har jag haft roligt!” Precis så vill jag att mina föreläsningar och utbildningar ska vara – lärorika och inspirerande på samma gång.

Boka mig som föreläsare i kommunikation, konflikthantering och svåra samtal om ni vill lära er mer om varför vi människor så lätt krockar med varandra och hur vi kan bli bättre på att kommunicera, bemöta varandra och skapa goda samarbetsrelationer. 

Föreläsningarna och utbildningarna kan förstås även genomföras digitalt. Från sin hemmastudio levererar Gunnel ett interaktivt upplägg som engagerar, inspirerar och aktiverar deltagarna.

Föreläsning:
”Från sörja till klarhet”

I moderna organisationer, som bygger på att människor behöver kunna samarbeta och skapa goda relationer med både kollegor, chefer, medarbetare, kunder, leverantörer och andra intressenter, är förmågan att kommunicera effektivt helt avgörande. 

Gunnel Ryner

Sörjiga relationer uppstår när människors samspel baseras på egna tolkningar, fantasier och påhittade historier, som de inte kollar av med varandra. Detta leder till missförstånd, ryktesspridning, skvaller och konflikter. Att förändra detta till klara relationer är grunden för att bygga effektiva och tillfredsställande arbetsrelationer och organisationer, där energin läggs på rätt saker och man uppnår goda resultat i en öppen, trygg och lärande miljö. 

Lär dig kommunikationsknepen som tar din organisation från missförstånd och konflikter till väl fungerande samarbetsrelationer och goda resultat! En föreläsning som trots det allvarliga ämnet innehåller mycket igenkänning, humor och skratt.

Utbildning:
”Kommunikation, konflikthantering & svåra samtal”

En halv- eller heldagsutbildning där du som ledare får inspiration, kunskap, konkreta verktyg och praktisk träning i effektiv kommunikation, konflikthantering, feedback och att kunna genomföra goda samtal, också i svåra situationer.

Föreläsare Gunnel Ryner

Upplägget för en heldag kan se ut så här:

1. Föreläsning om kommunikation, konflikthantering & svåra samtal

  • Två mänskliga processer som påverkar samarbete i arbetslivet – orsaker till varför det så lätt går snett i vår kommunikation
  • Hur genomför man ett bra samtal? Grundläggande förhållningssätt och konkreta tips
  • Att bygga förtroende och goda relationer
  • Att kommunicera så att andra vill lyssna och inte känner sig hotade/går i försvar
  • Positiv och negativ återkoppling
  • Att lyfta känsliga frågor, ge tuffa besked eller framföra kritik
  • Konkreta samtalsmodeller för svåra samtal och konflikthantering

2. Workshop baserad på metoden Appreciative Inquiry där deltagarna får lyfta fram och undersöka egna goda exempel på lyckade samtal. Vilka framgångsfaktorer bidrar till goda samtal? Hur kan vi bygga vidare på dem så att vi gör ännu bättre samtal?
 
3. Case/praktiska övningar – rollspela, träna och reflektera kring specifika situationer som kan uppstå i vardagen.

Nöjda kunder

” Tack för en helt fantastisk föreläsning. (…) Vi har redan satt igång och förankrar dina idéer i organisationen. T.ex. hade vi vårt bästa personalmöte på länge nu i morse då alla började berätta om de positiva grejerna som hände förra veckan! Din föreläsning hade inte kunnat komma med bättre tajming – stort tack! ”

Ted Wallin

Business Director, Gambit

” Vill bara skicka ett STORT TACK för din fantastiska föreläsning hos oss på The Body Shop! DU var mycket uppskattad och vi har startat en riktig positiv revolution i hela min region!  Vi har hamnat i en jättehärlig FLOW som märks både bland medarbetarna men också i siffrorna! Tusen tack!!! ”

Carina Rosenblad

District Sales Manager, The Body Shop

” Thank you so much for the fantastic contribution you made at the CIDESCO International´s Schools & Examiners meeting. I was most impressed by the way you referred to scientific research, motivated the audience and mixed it all with a great sense of humor. I knew you would do an outstanding job and you lived up to and exceeded our expectations! ”

Anna-Cari Gund

President, CIDESCO

” Inspirationsföreläsningen med Gunnel är en av de bästa jag tagit del av. Gunnel är jordnära, smakfull och personlig i sitt framträdande och kan med humor förmedla klockrena sanningar som landade väldigt väl i vår organisation. Utöver att ge inspiration och glädjefyllda skratt så fick vi också några enkla verktyg att applicera i vår vardag. Vi har påbörjat vår positiva revolution!”

Katarina Törnros

Regionchef, LRF Konsult

” Gunnel Ryner är en av de bästa talare vi anlitat till Kvalitetsmagasinet Live. Genom att blanda teori med levande exempel, kryddat med en stor portion humor, får hon alla att förstå hur ett positivt angreppssätt kan ta verksamheten till helt nya höjder. ”

Anna Nyström

Chefredaktör, Kvalitetsmagasinet

” Tack för en fantastisk föreläsning och workshop, du lyfte hela medarbetargruppen och har en förmåga att ändra fokus från negativt tankesätt till att tänka på det som är bra. Redan på måndagen började några av personalen lyfta fram bra händelser. Tack!”

Valentina Trpezanovska

Verksamhetschef Område Varberg, Närsjukvården Halland

” Tusen tack för en toppen-föreläsning, där många kloka tankar skapades hos åhörarna! Allvar och roligheter levererades på ett så mästerligt, lättsamt sätt. Att se det positiva i första hand har definitivt fastnat hos hela gänget. Högsta omdöme ges från oss alla! ”

Sofia Sestorp

Affärschef, Kinda Ydre Sparbank

” Ett kärnkraftverk ska självklart ha högt fokus på att förebygga och åtgärda avvikelser men våra arbetssätt kan utvecklas mycket om vi inkluderar våra framgångar i utvecklingsarbetet. Tack för den insikten Gunnel, du var verkligen en inspirationskälla!”

Cecilia Lindmark

Arbetsmiljöingenjör, Forsmark Kraftgrupp AB

” Gunnel har medels insiktsgivande föreläsningar och medryckande workshops hjälpt oss långt på vägen mot att skapa en mer positiv, tillitsfull, engagerande och respekterande företagskultur. Gunnel har med hela sin insats överträffat alla våra förväntningar och jag kan varmt rekommendera henne till alla er som vill utvecklas med mer positiva och styrkebaserade attribut.”

Jens Sjöström

Försäljningschef, Aratron AB

” Inspirationsföreläsningen för oss administrativa chefer om uppskattande ledarskap följdes av en styrkebaserad workshop där vi utforskade egna goda exempel. En fantastisk dag med mycket ny kunskap och möjlighet att träna och reflektera. STORT TACK Gunnel för en INNEHÅLLSRIK FÖRELÄSNING och en MYCKET INSPIRERANDE WORKSHOP !!!!!”

Anne-Li Silberk

Administrativ chef, Linköpings universitet