överläggande bild

Böcker


Släng problemglasögonen – starta en positiv revolution!

SUCCÉBOKEN – NU I NY, REVIDERAD UTGÅVA! (2018)

Vill du ha en arbetsplats präglad av stolthet, inspiration och kreativitet, där ni tillsammans når exceptionella resultat? Vill du ta vara på styrkor och lära av tidigare framgångar, både som individ och i din organisation

För mycket fokus på problem skapar en negativ atmosfär och får människor att tappa glädjen och motivationen. Gunnel Ryner ger dig verktygen du behöver för att istället starta en positiv revolution – i livet och på jobbet!

”Släng problemglasögonen” är en inspirationsbok för dig som leder människor, samarbetar med människor, bor med människor, känner människor eller helt enkelt ÄR människa. Den innehåller mängder av idéer, metoder och tips som du kan använda både privat och i jobbet för att skapa positiv och bestående utveckling.

Läs vad andra tycker om ”Släng problemglasögonen”


Den lata vägen till ett fantastiskt liv – och arbetsliv

PÅ TOPP 5-LISTAN ÖVER MEST SÅLDA FACKBÖCKER PÅ BOKUS 2018!

ÄR DU TRÖTT PÅ ATT KÄMPA i uppförsbacke och motvind och att ständigt förlita dig på din egen viljestyrka, motivation och självdisciplin? Vill du lära dig ett SMARTARE och ENKLARE sätt att få det liv, och arbetsliv, du drömmer om?
 
Gunnel Ryner vänder upp och ner på den traditionella synen på utveckling och framgång, där allt handlar om dig själv, och visar hur du i stället kan SKAPA EN MILJÖ – med rätt människor, saker, platser, förutsättningar och idéer – som drar dig i den riktning du vill.
 
Med en mix av vetenskap, humor och träffsäkra exempel visar hon att lathet kan vara något bra och att RÄTT MILJÖ ÄR VIKTIGARE ÄN VILJESTYRKA. Du får också en konkret metod som gör det lätt och roligt att nå dit du vill, både i ditt eget liv och tillsammans med kollegorna på jobbet.

Läs vad andra tycker om ”Den lata vägen”


The lazy way to a wonderful life – at home and at work

NU FINNS ”DEN LATA VÄGEN…” ÄVEN PÅ ENGELSKA!

Are you tired of fighting an uphill battle and constantly having to rely on your own willpower, motivation and self-discipline? Would you like to learn a smarter, simpler way to get the life you’ve always dreamed of – both at home and at work?

Gunnel Ryner overturns the traditional view of self-development and success, in which it’s all about you, and instead shows how you can create an environment – with the right people, things, places, conditions and ideas – that simply draws you in the direction you want to go.

With a light-hearted blend of science, humour and relevant examples, she demonstrates the positive aspects of laziness and shows how the right environment is more important than willpower. The book also provides you with a step-by-step method that makes it easy and fun to get where you want, both in your own life and together with your colleagues at work.

Du hittar ”The Lazy Way to a Wonderful Life – at home and at work” på alla större nätbokhandlar globalt (och naturligtvis även hos Bokus och Adlibris). Här kan du läsa om den och se recensioner på Amazon.com.

Sagt om ”Släng problemglasögonen”

Du har skrivit en helt fantastisk bok – ALLA borde läsa den!

Patrik Glansberg, VD, EMA Energy A

Äntligen! Läs denna bok och du förstår hur lätt det kan vara att vända en nedåtgående spiral till en uppåtgående – både i ditt liv och i din organisation! En självklar bok när du vill öka verkningsgraden på din organisation eller dig själv – boken beskriver hur du kan starta det arbetet genom att fokusera på det som redan fungerar bra. Jag kommer att dela ut den till mina deltagare i framtida förändringsarbeten hos mina kunder. Underbar läsning, rekommenderas!

Lars-Åke Ohlén, VD, Fuzzy Logic AB

I en djungel av litteratur med blandad kvalité inom ledarskap och personlig utveckling, framstår Gunnels bok som en lysande stjärna. Gunnel är inte bara en magiskt duktig föreläsare, hon är lika skicklig på att förmedla sitt budskap i skrift. Gunnels bok är lätt att rekommendera och borde vara självklar i varje chefs bokhylla. Läs och njut. Här finns värdefulla tips och råd för alla som arbetar med sin egen eller andras utveckling.

PG Wettsjö, utbildare, föreläsare och författare

Det borde vara så självklart att fokusera på det som går bra, men ändå fastnar man lätt i svagheterna. Jag vill varmt rekommendera Gunnel Ryners bok. Den är lätt att ta till sig och tydlig i sitt budskap. Boken inspirerar till förändring och ger konkreta tips som jag tar med mig i mitt dagliga arbete som chef.

Cecilia Angbratt, operativ chef, Configura Sverige AB

Släng problemglasögonen – ett paradigmskifte på gång? Vi lämnar skadebegränsande och fokus på att stärka våra svagheter för att bli bättre – nu bygger vi på det som är bra och blir bäst istället! Jag har vid flera tillfällen haft förmånen att lyssna till Gunnel Ryners föreläsningar om styrkebyggande; att utforska framgång och att använda ett uppskattande förhållningssätt. Denna bok klargör idéerna om detta på ett konkret, kreativt och underhållande sätt. Ett självklart val om du vill höja din livskvalitet, arbetsgruppens prestationer och välbefinnande! En stark bok – läs den!

Annika Thörnros Runesson, administrativ assistent, Utbildningskontoret, Linköpings kommun & livscoach

Med sin härliga mix av vetenskap, anekdoter och handfasta tips får den här boken mig att må bra! Ge optimisten i dig chansen – och läs boken du också!

Mikael Wetter, Bemanningsansvarig, VMP Group

Motivation är en av de faktorer som forskningen gång på gång visar leder till högre prestationer. Självklart är mål och riktning viktigt i ett ledarskap men utan motivation sker ingen utveckling. Det här är en bok som utifrån ett empowerment perspektiv inspirerar till utveckling i ditt ledarskap. Men det är också en bok som inspirerar till personlig utveckling och glädje. Helt enkelt kan du få ett roligare liv privat och i yrkeslivet. Fakta, case och övningar varvas på ett lättillgängligt sätt. En handbok som passar bra att återkomma till för egen reflektion och självskattning. Vilka glasögon har jag haft idag?

Margita Edström, HR-chef, Lärande i Sverige AB
Arbetat med ledarutveckling sedan 80 talet

Det är en sann fröjd att läsa Gunnels bok. Så positiv, så välskriven, så lättläst och framförallt så innehållsrik. Grundat på erfarenhet och med stort engagemang delar Gunnel med sig av sin rika kompetens. Hon ger en hel verktygslåda av metoder och tips på hur vi var och en kan starta vår egen positiva revolution. För allt i världen, läs den här boken!

Helena Bolsöy, Marknadsansvarig, EQP Business School

Både privat och i arbetslivet har jag lagt vikt vid att lösa problem. Personligen har jag känt ett behov av att mer och mer övergå till att identifiera utmaningar. Nu – efter att ha läst Gunnels bok – startar min egen resa mot att våga identifiera och förstärka det som redan är bra! Boken du håller i din hand ger enkla och konkreta fakta, tips och råd som riktar sig både till dig själv som person och till dig som i din profession arbetar med att utveckla andra människor och organisationer. Läs, förvånas, begrunda och låt dig utvecklas!

Margareta Wandel, Sakkunnig, Regionförbundet Östsam

Jag ville inte lägga ifrån mig boken!!! Från början till slut är den otroligt intressant, tänkvärd och inspirerande. Ur mitt perspektiv, som långtidssjukskriven med omväxlande hopp om förbättring och uppgivenhet när hoppet försvinner, fyller Gunnels kloka ord ett tomrum som jag vet att många i liknande situation upplever. Jag inser att jag ska fokusera på det jag kan och utgå från det i stället för att se de hinder som finns och jag har redan börjat praktisera den lärdomen med gott resultat. Även i andra livssituationer utanför arbetslivet kommer denna bok att kunna hjälpa människor att navigera till ett lyckligare liv. Allt är inte möjligt men mycket mer än vi tror och att ett gott skratt förlänger livet är inte bara en klyscha. Den här boken kommer jag verkligen att rekommendera till alla jag känner!

Ingrid Bodén, långtidssjukskriven administratör

Sagt om ”Den lata vägen…”

Det här är en bok som alla som vill skapa ett bättre liv bör läsa. Eller egentligen är det en bok man gör. Gör den!

Micke Darmell, föreläsare, författare och rådgivare inom möten, gr8 meetings

Återigen ger Gunnel Ryner oss en härlig dos inspiration. Denna gång spetsat med rent konkreta tips på vad och hur du kan göra för att få en miljö och vardag som garanterat kan få dig att må bättre. Läs o gört!!

Peter Norell, konsult, fd bankchef

Gunnel får förändring att verka lustfyllt, roligt och enkelt. Hon gör mig nyfiken på vad jag kan åstadkomma just i mitt liv och på min arbetsplats… Hon beskriver en bra struktur med steg för steg för hur förändringar både på det personliga planet och på arbetsplatsen kan gå till. Hon styr läsaren till en positiv infallsvinkel med mjuk, vänlig och humoristisk ton men på ett övertygande och seriöst sätt som gör att jag som läsare blir inspirerad att köra igång på en gång. Hur svårt kan det va?

Anna-Lena Fredriksson, Leg arbetsterapeut, Rehabiliteringsmedicin i Sandviken

Om DU vill nå dit du vill och bli den DU vill bli – får du inte missa Gunnel Ryners bok ”Den lata vägen till ett fantastiskt liv – och arbetsliv”. Den öppnar verkligen dina ögon och ditt sinne för hur du påverkas av din miljö och visar hur du ska gå tillväga för att förändra i rätt riktning. Inga floskler utan tydliga förklaringar och kloka verktyg. Den bästa bok jag läst på länge!

Åsa Medin, enhetschef Fastighetsservice, ÖrebroBostäder AB

När jag läser boken blir jag lite smått förbannad . Under våren har jag gått en kurs i personlig utveckling för dyra pengar för att ta reda på vad jag vill med livet, hur jag ska komma vidare med mina idéer och hur jag ska göra för att knyta ihop säcken. Det hade räckt med att jag hade läst Gunnels bok och gjort de övningar som finns i boken. Gunnel Ryner fångar läsaren med sitt jordnära tänk, ger exempel från vardagen på ett humoristiskt sätt som jag tror många läsare kan känna igen sig i. Författaren hänvisar till olika forskningsstudier, plockar ut godbitarna från dessa och gör det till sin ”kaka” som blir trovärdig och någonting som läsaren kan ta till sig av utan att det känns övermäktigt. Övningarna i boken gör att man som läsare får stanna upp och verkligen tänka till. ”Den lata vägen till ett fantastiskt liv – och arbetsliv” är just så där lat och fantastisk som i alla fall jag vill ha det.

Tina Stockenberg, personlig assistent, autismenheten, Eskilstuna kommun

Jag har läst otroligt många självhjälpsböcker och ingen av dem har berört ämnet miljö!! Jag är helt chockad, för efter att ha läst Gunnel Ryners bok inser jag hur viktig del den är av våra liv och hur mycket jag kan vara med och påverka mitt liv på ett helt annat sätt. Älskar lättheten i texten och många aha-upplevelser. Gillar att jag fick vara med och göra uppgifterna och tänka under tiden på resan lite hur jag vill ha det och hur jag har det. Jag kan varmt rekommendera boken till andra och kommer själv att ha kvar den i min bokhylla för jag tror att den är bra att återkomma till lite då och då. Tack!

Miia Herjonen, administratör/systemansvarig, iWASH

Den här boken har jag verkligen längtat efter! Om du har en kass omgivning spelar det ju ingen roll hur smarta mål du har. Då lägger miljön tråkigt nog krokben på alla goda intentioner. När boken jag saknat nu har kommit blir jag inspirerad att skapa en toppenmiljö runt omkring mig som knuffar mig framåt mot mina mål. Att Gunnel Ryner dessutom har skrivit en inspirerande, lättläst bladvändare med tydlig struktur, som gör det lätt att gå från att läsa boken till att praktisera i vardagen, gör hela läsupplevelsen till en ren njutning. Och det är så bra för det går att applicera både i sitt eget liv och på jobbet.

Lena Skogholm, beteendevetare, föreläsare och författare, Talkmap

Hur man med enkla förändringar och val får livet att rulla på så mycket enklare. Bra tips och många exempel och via formulären kan man komma igång direkt. Kan varmt rekommendera boken till alla er som precis som jag vill få ut så mycket som möjligt av livet men samtidigt med minsta motståndets lag genom att prioritera på rätt saker. Tack! Som enhetschef har jag även väldig nytta av delen hur man kan förändra både i den fysiska miljön men kanske ännu mer i gruppen och låta dem vara med och påverka.

Daniela Grönberg, enhetschef

Det här är en bok som ska läsas långsamt. Reflektion är centralt för att dra nytta av Gunnels intention att sätta strålkastaren på våra ”10 miljöer” och inspirera oss att syna dem, påverka och utveckla dem… OCH göra oss av med våra toleranser. Rekommenderar den starkt för såväl individ som grupp.

Margita Edström, konsult, fd HR-chef