överläggande bild

Om Gunnel Ryner


Jag är beteendevetare med en fil kand i pedagogik och har en bred yrkeserfarenhet som bl a HR-chef, HR-konsult, kontorschef, projektledare, coach och utbildare. Jag har arbetat både inom privat och offentlig sektor, bl a på Polisen, Alstom, Previa, Empower Group, Lernia och LärData.

Jag är även utbildad organisationskonsult, certifierad instruktör i Klart ledarskap, Professional Certified Coach genom International Coach Federation (ICF), certifierad i Lösningsfokuserad korttidsterapi och diplomerad mindfulness­instruktör. Jag har också utbildat coacher internationellt och är van att föreläsa på engelska.

Sedan 2007 driver jag mitt eget företag. Under de första åren ägnade jag mig framför allt åt coaching, coachutbildningar och konsultuppdrag inom organisations- och verksamhetsutveckling, konflikthantering och samtalsstöd. De senaste 10 åren har jag främst ägnat åt att föreläsa, leda workshops och utbilda.

Jag brinner för styrkebaserad utveckling, där man bygger på framgångar och styrkor i stället för att bara åtgärda problem och svagheter. Jag är övertygad om att vi alla både mår och presterar bättre om vi känner oss glada, stolta och engagerade på jobbet. Och det uppnår vi genom att fokusera på det vi själva och andra gör rätt och bra, i stället för att leta fel. Samtidigt får vi inte ducka för det jobbiga – jag föreläser och utbildar även om kommunikation, konflikthantering och hur man gör svåra samtal till goda samtal.

Som föreläsare får jag ofta höra att jag har en oerhört positiv energi och entusiasm som smittar av sig på publiken. Genom åren har jag haft förmånen att få inspirera tusentals människor att skifta fokus och utveckla sig själva och sina verksamheter utifrån vad de redan gör bra. Jag har också utvecklat mina budskap i böckerna  ”Släng problemglasögonen – starta en positiv revolution!” och ”Den lata vägen till ett fantastiskt liv – och arbetsliv”.