fbpx
överläggande bild

Släng problemglasögonen – starta en positiv revolution

Succéboken – nu i ny, reviderad utgåva (2018)

Vill du ha en arbetsplats präglad av stolthet, inspiration och kreativitet, där ni tillsammans når exceptionella resultat? Vill du ta vara på styrkor och lära av tidigare framgångar, både som individ och i din organisation

För mycket fokus på problem skapar en negativ atmosfär och får människor att tappa glädjen och motivationen. Gunnel Ryner ger dig verktygen du behöver för att istället starta en positiv revolution – i livet och på jobbet!

”Släng problemglasögonen” är en inspirationsbok för dig som leder människor, samarbetar med människor, bor med människor, känner människor eller helt enkelt ÄR människa. Den innehåller mängder av idéer, metoder och tips som du kan använda både privat och i jobbet för att skapa positiv och bestående utveckling.

Format:

  • Häftad

Sagt om ”Släng problemglasögonen”

Du har skrivit en helt fantastisk bok – ALLA borde läsa den!

Patrik Glansberg, VD, EMA Energy AB

Äntligen! Läs denna bok och du förstår hur lätt det kan vara att vända en nedåtgående spiral till en uppåtgående – både i ditt liv och i din organisation! En självklar bok när du vill öka verkningsgraden på din organisation eller dig själv – boken beskriver hur du kan starta det arbetet genom att fokusera på det som redan fungerar bra. Jag kommer att dela ut den till mina deltagare i framtida förändringsarbeten hos mina kunder. Underbar läsning, rekommenderas!

Lars-Åke Ohlén, VD, Fuzzy Logic AB

I en djungel av litteratur med blandad kvalité inom ledarskap och personlig utveckling, framstår Gunnels bok som en lysande stjärna. Gunnel är inte bara en magiskt duktig föreläsare, hon är lika skicklig på att förmedla sitt budskap i skrift. Gunnels bok är lätt att rekommendera och borde vara självklar i varje chefs bokhylla. Läs och njut. Här finns värdefulla tips och råd för alla som arbetar med sin egen eller andras utveckling.

PG Wettsjö, utbildare, föreläsare och författare

Släng problemglasögonen – ett paradigmskifte på gång? Vi lämnar skadebegränsande och fokus på att stärka våra svagheter för att bli bättre – nu bygger vi på det som är bra och blir bäst istället! Jag har vid flera tillfällen haft förmånen att lyssna till Gunnel Ryners föreläsningar om styrkebyggande; att utforska framgång och att använda ett uppskattande förhållningssätt. Denna bok klargör idéerna om detta på ett konkret, kreativt och underhållande sätt. Ett självklart val om du vill höja din livskvalitet, arbetsgruppens prestationer och välbefinnande! En stark bok – läs den!

Annika Thörnros Runesson, administrativ assistent, Utbildningskontoret, Linköpings kommun & livscoach

Motivation är en av de faktorer som forskningen gång på gång visar leder till högre prestationer. Självklart är mål och riktning viktigt i ett ledarskap men utan motivation sker ingen utveckling. Det här är en bok som utifrån ett empowerment perspektiv inspirerar till utveckling i ditt ledarskap. Men det är också en bok som inspirerar till personlig utveckling och glädje. Helt enkelt kan du få ett roligare liv privat och i yrkeslivet. Fakta, case och övningar varvas på ett lättillgängligt sätt. En handbok som passar bra att återkomma till för egen reflektion och självskattning. Vilka glasögon har jag haft idag?

Margita Edström, HR-chef, Lärande i Sverige AB
Arbetat med ledarutveckling sedan 80 talet

Med sin härliga mix av vetenskap, anekdoter och handfasta tips får den här boken mig att må bra! Ge optimisten i dig chansen – och läs boken du också!

Mikael Wetter, Bemanningsansvarig, VMP Group

Det är en sann fröjd att läsa Gunnels bok. Så positiv, så välskriven, så lättläst och framförallt så innehållsrik. Grundat på erfarenhet och med stort engagemang delar Gunnel med sig av sin rika kompetens. Hon ger en hel verktygslåda av metoder och tips på hur vi var och en kan starta vår egen positiva revolution. För allt i världen, läs den här boken!

Helena Bolsöy, Marknadsansvarig, EQP Business School

Det borde vara så självklart att fokusera på det som går bra, men ändå fastnar man lätt i svagheterna. Jag vill varmt rekommendera Gunnel Ryners bok. Den är lätt att ta till sig och tydlig i sitt budskap. Boken inspirerar till förändring och ger konkreta tips som jag tar med mig i mitt dagliga arbete som chef.

Cecilia Angbratt, operativ chef, Configura Sverige AB

Både privat och i arbetslivet har jag lagt vikt vid att lösa problem. Personligen har jag känt ett behov av att mer och mer övergå till att identifiera utmaningar. Nu – efter att ha läst Gunnels bok – startar min egen resa mot att våga identifiera och förstärka det som redan är bra! Boken du håller i din hand ger enkla och konkreta fakta, tips och råd som riktar sig både till dig själv som person och till dig som i din profession arbetar med att utveckla andra människor och organisationer. Läs, förvånas, begrunda och låt dig utvecklas!

Margareta Wandel, Sakkunnig, Regionförbundet Östsam

Jag ville inte lägga ifrån mig boken!!! Från början till slut är den otroligt intressant, tänkvärd och inspirerande. Ur mitt perspektiv, som långtidssjukskriven med omväxlande hopp om förbättring och uppgivenhet när hoppet försvinner, fyller Gunnels kloka ord ett tomrum som jag vet att många i liknande situation upplever. Jag inser att jag ska fokusera på det jag kan och utgå från det i stället för att se de hinder som finns och jag har redan börjat praktisera den lärdomen med gott resultat. Även i andra livssituationer utanför arbetslivet kommer denna bok att kunna hjälpa människor att navigera till ett lyckligare liv. Allt är inte möjligt men mycket mer än vi tror och att ett gott skratt förlänger livet är inte bara en klyscha. Den här boken kommer jag verkligen att rekommendera till alla jag känner!

Ingrid Bodén, långtidssjukskriven administratör