överläggande bild

Referenser


Gunnel Ryner är en av de bästa talare vi anlitat till Kvalitetsmagasinet Live. Genom att blanda teori med levande exempel, kryddat med en stor portion humor, får hon alla att förstå hur ett positivt angreppssätt kan ta verksamheten till helt nya höjder.

Anna Nyström, chefredaktör, Kvalitetsmagasinet

Tack Gunnel för att du knöt ihop våra två ledardagar för Aspirantprogrammet i Västerås Stad på ett bra sätt med styrkebaserat ledarskap. Du gick rakt genom rutan med dina levande exempel och praktiska övningar där deltagarna fick testa metoder och uppleva känslan av styrkebaserat ledarskap direkt. Din energi smittar av sig och vi är många som kommer att använda kunskaperna i vår arbetsvardag. En värdefull eftermiddag helt enkelt.
Några röster från deltagarna:
– Fokusera på det positiva och jobba vidare från det. Tack för bra föreläsning Gunnel!
– Jag känner mig stärkt i att se mina medarbetares starka sidor, att inte stanna i det negativa, mycket bra em!!
– Tack Gunnel, du är helt underbar!
– Du gick rakt genom rutan!
– Jag kommer ta med mig några av övningarna i nästa planeringsdag i min arbetsgrupp.
– Fantastisk föreläsning! Grym du är!!
– Tar med mig din härliga energi Gunnel! Och också tyngden av POF!
– Tack för en mycket inspirerande eftermiddag! Känner mig bekräftad i positivt ledarskap!

Sara Bergström, HR-Specialist, Västerås Stad

Gunnel Ryner föreläste kring svåra samtal och handledde cheferna på ett föredömligt sätt genom teoretiska resonemang och praktiska gruppövningar som mynnade ut i Gunnels 11 tips för svåra samtal. Då föreläsningen genomfördes via digitala medium så var rädslan att föreläsningen skulle falla på ”döva öron” men Gunnel lyckades genom tydlig pedagogik och med praktiska övningsmoment, som uppskattades av cheferna, att skapa ett intresse för ämnet. Gunnel är en van användare av digitala verktyg och det återspeglades framförallt i hennes presentationsteknik samt hur hon trots det digitala mediet kunde skapa engagemang från sina åhörare.

Alexander Nymån, HR-Utvecklare, Åstorps Kommun

Tack för en fantastisk föreläsning och workshop, du lyfte hela medarbetargruppen och har en förmåga att ändra fokus från negativt tankesätt till att tänka på det som är bra. Redan på måndagen började några av personalen lyfta fram bra händelser. Tack!

Valentina Trpezanovska, verksamhetschef Område Varberg, Närsjukvården Halland

Thank you so much for the fantastic contribution you made at the CIDESCO International´s Schools & Examiners meeting. Your speech gave our members great tools for them to start their own Positive revolution.
I was most impressed by the way you referred to scientific research, motivated the audience and mixed it all with a great sense of humor. 
From our first telephone conversation, I knew you would do an outstanding job and you lived up to and exceeded our expectations!

Anna-Cari Gund, President, CIDESCO

Vi hade nöjet att inleda dagen med Gunnels föreläsning ”Låt miljön göra jobbet”. Redan där insåg vi hur mycket av vår arbetsmiljö vi kan påverka själva, varje dag! Det fortsatta arbetet i workshopen Styrkebaserad utveckling gav oss i första hand vägledning att verkligen se det värdefulla i alla stora och små förbättringsarbeten som ständigt pågår, men också energi att nysta bättre i framgångarna; ”varför lyckas vi med så mycket”!?
Ett kärnkraftverk ska självklart ha högt fokus på att förebygga och åtgärda avvikelser men våra arbetssätt kan utvecklas mycket om vi inkluderar våra framgångar i utvecklingsarbetet. Tack för den insikten Gunnel, du var verkligen en inspirationskälla!

Cecilia Lindmark, Arbetsmiljöingenjör, Forsmark Kraftgrupp AB

Vi var alla väldigt nöjda med din föreläsning och workshop. Vi hade ett behov av att träffas utanför vårdcentralen. Man kan aldrig veta hur det man planerat ska bli, men jag tyckte att alla var väldigt nöjda, och vi kom tillsammans in på en annan tankeväg än att bara tänka på allt vi gör som inte blir så bra. Jag tror alla kände sig betydelsefulla just idag för att vi tog fram saker som vi gjort bra och fick tänka på det, det skapade en positiv känsla som vi tog med hem. Dagen efter var det hög och glad stämning på vårdcentralen. Alla kände engagemang och fick lusten och viljan för sitt arbete. Har vi sagt något tillsammans och samstämmigt så tänker vi på det och handlar efter det. Vi tänker nu mer på det vi gör bra! Så tack igen för en riktigt bra förmiddag!

Christina Jansson, verksamhetschef, Vårdcentralen Mjölby

Hej Gunnel 🙂 Vill bara skicka ett STORT TACK för din fantastiska föreläsning hos oss på The Body Shop! DU var mycket uppskattad och vi har startat en riktig positiv revolution i hela min region!  Vi har hamnat i en jättehärlig FLOW som märks både bland medarbetarna men också i siffrorna! Tusen tack!!!

Carina Rosenblad, District Sales Manager, The Body Shop

Tack Gunnel Ryner för din medverkan vid våra chefskonferenser i november 2017. Din föreläsning och workshop kring styrkebaserat ledarskap gick hem hos målgruppen; 700 ledare inom Polisregion Stockholm som fick inspiration och verktyg till att ytterligare utveckla verksamhet och ledarskap! Ska bli spännande att följa effekterna av de tankefrön du har sått. Dessutom vill jag ge dig ett stort fång rosor för ditt engagemang före och efter genomförandet; du var lyhörd för våra behov och engagerad i att följa upp – proffsigt!

Caroline Nordström, projektledare, Polisen

Inspirationsföreläsningen med Gunnel är en av de bästa jag tagit del av. Gunnel är jordnära, smakfull och personlig i sitt framträdande och kan med humor förmedla klockrena sanningar som landade väldigt väl i vår organisation. Utöver att ge inspiration och glädjefyllda skratt så fick vi också några enkla verktyg att applicera i vår vardag. Vi har påbörjat vår positiva revolution!

Katarina Thörnros, regionchef, LRF Konsult

Både vår ledningsgrupp och intervjuade medarbetare hade en tydlig önskan om att utveckla vår företagskultur och i vilken riktning, men vi visste inte hur vi skulle tackla utmaningen. Efter kontakt med flera företag/konsulter föll vårt val på Gunnel som medels insiktsgivande föreläsningar och medryckande workshops hjälpt oss långt på vägen mot att skapa en mer positiv, tillitsfull, engagerande och respekterande företagskultur. Gunnel har med hela sin insats överträffat alla våra förväntningar och jag kan varmt rekommendera henne till alla er som vill utvecklas med mer positiva och styrkebaserade attribut.

Jens Sjöström, försäljningschef, Aratron AB

Inspirationsföreläsningen  för oss administrativa chefer om uppskattande ledarskap följdes av en styrkebaserad workshop där vi utforskade egna goda exempel. Vi visualiserade sedan genom rollspel hur positiv kommunikation påverkar oss människor. En fantastisk dag med mycket ny kunskap och möjlighet att träna och reflektera. STORT TACK Gunnel för en INNEHÅLLSRIK FÖRELÄSNING och en MYCKET INSPIRERANDE WORKSHOP !!!

Anne-Li Silberk, administrativ chef, Linköpings universitet

Tack Gunnel för en mycket givande dag där vi stakade ut vår branschförenings vision. Ditt koncept om styrkebaserad utveckling gjorde att vi hade fokus på rätt saker.

Stefan Hjort, ordförande i Svensk Pulverlackteknisk Förening

Gunnel Ryner utbildade oss inom HR i coaching. Gunnel har lätt för att anpassa det hon pratar om och förstå olika situationer i vår vardag, vilket gör att hon känns som en i gänget och det hon pratar om känns nära och aktuellt för gruppen.

Margaretha Langueville, kompetensförsörjningschef, Scan AB

Vi på Competensum har anlitat Gunnel både som föreläsare inom YH, för en relativt stor publik, och på senare tid även för workshops för HR-nätverk och mentorskapsprogram för grupper på 8-15 personer via Zoom. Vi är mycket nöjda med samarbetet med Gunnel! Hon är proffsig hela vägen, från planering till genomförande! Det känns tryggt att hon alltid är noga med att lyssna av våra behov. Gunnel är otroligt kunnig inom styrkebaserade arbetssätt! Våra deltagare har fått med sig flera konkreta verktyg och tips! Det har hänt att man börjat använda dessa redan dagen efter workshopen hemma i sin egen organisation – det är ett gott betyg! Mycket inspirerande, involverande och intressant framförande också! Jag kan ge Gunnel mina varmaste rekommendationer!

Eva Marminge, HR-utvecklare, Competensum

Konsten att hitta rätt istället för att leta fel är något som vi alla behöver bli bättre på. I den digitala föreläsning hon levererade till vårt chefsnätverk kändes det som vi alla satt i samma rum trots att vi inte gjorde det. Gunnel var lyhörd, uppmärksam och anpassade sitt budskap perfekt för att det skulle landa bra hos deltagarna. Mycket proffsigt är mitt slutbetyg, tack!

Michael Alphov, ägare, Institutet för Chefsutveckling

Tack för en helt fantastisk föreläsning. Jag måste säga att jag kände mig något hög resten av förra veckan tack vare dina idéer. Med varning för lite maniskhet så har vi redan satt igång och förankrar dina idéer i organisationen. T.ex. hade vi vårt bästa personalmöte på länge nu i morse då alla började berätta om de positiva grejerna som hände förra veckan! Din föreläsning hade inte kunnat komma med bättre tajming – stort tack! 

Ted Wallin, Business Director, Gambit

Vill bara säga stort tack för igår!
Jag har fått lite feedback från åhörare som jag ville dela med mig av.
Vår verksamhetschef Maria frågade mig om jag hade sagt åt dig allt du skulle säga, eftersom allt du sa var så perfekt för vad vi behöver höra och vilka samtal som redan förs. Hon var otroligt nöjd.
På medarbetarnivå var det många som kom som dels tyckte att helheten var mycket bra, med en tydlig röd tråd och ett genomtänkt budskap från början till slut, och som dels tyckte att du gav en härlig energi, gav många tänkvärda tankar och framförallt uppskattade att du var väldigt naturlig på scen och att du bjöd på dig själv.
Tacksam att du kunde ställa upp med så kort varsel och hoppas våra vägar korsas igen nån gång.

Peter Ekström, projektledare, Arbetsmarknadsförvaltningen Helsingborgs stad

Ett riktigt stort TACK för din otroligt energigivande & positiva föreläsning! Jag blev fullkomligt nockad! Så proffsig, så gullig ja m a o en riktig kanonföreläsning! Din härliga karisma och ditt positiva budskap gav mig verkligen en energikick i livet. Dessutom gjorde jag en härlig, ny bekantskap med min granne på stolen bredvid. Tack vare dina härliga små övningar fick vi en otrolig kontakt som resulterade i byte av visitkort och vi ska träffas över en lunch. Tala om att jag just idag befann mig på rätt plats och vid rätt tid – TACK!!!

Sanna Thörnholm, Soliv Hälsoföretaget

Vårt första möte med Gunnel Ryner var i samband med Möteskulturdagen i Malmö. Vi blev oerhört inspirerade av att lyssna till hur man kan jobba med att flytta fokus från problem till förbättringar. Det handlar inte om att bara bidra till en positiv attityd på sin arbetsplats, det handlar mer om att ändra sin inställning från att ”gräva ned sig i fel vi gör” till att istället identifiera styrkor och stärka dem. Som Gunnel skriver i sin bok, Släng problemglasögonen: ”Organisationer som förstår vikten av att ta vara på sina anställdas styrkor får bättre resultat och nöjdare kunder och personal” (s.122). Innehållet i boken bygger till stor del på modern forskning som på ett lättläst sätt vävts samman med Gunnels breda erfarenhet inom områden som ledarskap och coachning. Efter att vi hade läst boken kände vi att vi ville höra mer om Gunnels inspirerande tankar varför vi bjöd henne till opererande klinikers gemensamma utvecklingsdagar på Ronneby Brunn. Inbjudna var samtliga anställda på de opererande klinikerna på Blekingesjukhuset, totalt ca 800 st medarbetare. Samtliga fick i samband med detta möjlighet att också bli inspirerade av Gunnels gedigna erfarenhet, kompetens och fantastiskt härliga personlighet. 
Kommentarer från utvärderingen:
– Mycket bra och rolig tänkvärd föreläsning av Gunnel! Absolut bäst på dagen!
– Föreläsningen med Gunnel var fantastisk! Jätterolig och lärorik 🙂
– Föreläsningen med Gunnel var givande och upplyftande att lyssna på.
– Roligt när en inspiratör håller föredrag. Många tankeställare ges där.

Carina Andersson & Catharina Ericsson, Anestesikliniken, Landstinget Blekinge

Vi fastnade för Gunnel som person samt för hennes metoder och tillvägagångssätt. Vi ville inte göra som man oftast gör det vill säga att titta på det som är fel och åtgärda det. Vi ville istället identifiera det som var bra och jobba vidare på styrkorna. Gunnel arbetar med metoder som stärker människor. Vi behövde också någon som jobbar processinriktat vilket Gunnel gör.
Vi har fått en konkret metod, ett verktyg för att jobba med framgångsfaktorer i de sociala företagen. De företag som deltagit i projektet har även tagit fram visioner för framtiden och konkreta förslag och handlingsplaner för att förverkliga visionerna. Dessutom resulterade varje workshop i en härligt positiv stämning och massor av kreativa idéer. Alla i personalen har involverats och fått vara delaktiga. Vi är jättenöjda att vi gjorde på det sätt vi gjorde.
 

Margareta Wandel, projektledare Social ekonomi, Regionförbundet Östsam

Vi har under en period av dryga 8 år, inom ALMI, anlitat Gunnel Ryner flertalet gånger för att utbilda och träna våra rådgivare/konsulter i ett coachande förhållningssätt. Utbildning och träning har riktat sig både till nya anställda och befintlig personal. Utbildningarna har främst riktat sig mot våra affärskonsulter och finansieringskonsulter, de som i första hand möter våra kundföretag.
ALMI Företagspartner AB arbetar med affärsutveckling, företagslån och riskkapital för små och medelstora växande företag i Sverige. Våra medarbetare är kvalificerade affärs- och finansieringskonsulter som jobbar direkt mot företagens ägare och ledning.
Vi har under min tid anlitat flertalet utbildare för vår personal. Gunnel Ryner är en av de utbildare som vi anlitat vid upprepade tillfällen.
Vi har särskilt uppskattat Gunnels gedigna kunskaper, hennes pedagogiska förmåga och hennes sätt att mixa fakta/teori, egna erfarenheter/exempel och praktisk träning för deltagarna.
Gunnel är suverän på att anpassa sig till den grupp hon utbildar/tränar vilket gör innehållet relevant och roligt. Hon är också väldigt duktig på att skapa engagemang och delaktighet i gruppen, hon är lyhörd, har en stark närvaro, och är mån om att låta deltagarna uttrycka sina egna tankar, frågor och reflektioner.
Hon är aldrig rädd för att ta en diskussion, samtidigt som hon är tydlig med att det inte finns något rätt eller fel. Gunnel har genomgående mycket högt betyg i våra utvärderingar.
Vi kan varmt rekommendera Gunnel som utbildare.

Cornelia Ingemarsdotter, rådgivare, Almi Östergötland AB

Att driva företag är en ständig resa. En av de viktigaste delarna för tillväxt och utveckling är att vår personal mår bra och presterar. För detta krävs ett kontinuerligt arbete där trivsel, energi, teamwork är viktiga delar. Vi i ledningsgruppen kände att vi förutom vårt eget arbete behövde ta hjälp utifrån. Valet föll då på Gunnel Ryner. Jag kände direkt att hon hade den erfarenhet, stabilitet och kunskap som passade mig och mitt företag. Hon hjälpte oss långsiktigt att bygga vidare på ett av våra ledord – Energi. Vi hade många övningar kring detta och fick många bra verktyg att jobba vidare med. Det föll ut mycket bra och var till stor belåtenhet för oss alla.

Eva Gavatin, VD Resia Linköping

I have had the distinct pleasure to attend two coaching classes with Gunnel Ryner in order to prepare for my ACC certification for the ICF through Coachville. The first class was a basic skills and ethics course; the second, a challenging world power method where, as students, we investigated nine environments learning the power of observing and creating pattern languages in each of those nine environments. We also learned how to zap tolerations helping us move forward. As an instructor, Gunnel highly motivated and inspired each of us. She allowed us to experiment with ideas, resources, and our tolerations during class lectures and in dyads. She always championed us while providing additional challenges or support ever guiding us to succeed. Ms. Ryner is indeed an exceptional teacher, communicator, and leader. I am grateful to have had her as my mentor.

Dr. Marilyn Gansel, Sports Psychologist & Lifestyle Coach

This course has completely revolutionized my coaching practice!

Mary C.B.

I think that any time we learn new tools and approaches we are stronger coaches. It also helps to have inspiring colleagues and a marvelous leader like Gunnel who shares her own insigths with us and so aptly guides us through the great deal of information there was.

EJ G.

This was the best class in the whole course! Please put it in the beginning from now on! It explains so many essential things. The teacher is by far the best in this program. Calm and with a clear voice so that all can follow.

Gunilla G.

You really run a great class – you are one of the best instructors I have had!

Diane H. 

Thank you Gunnel for all of your leadership and training during our 12 week World Power program. I feel confident that I can manifest what I want in my life and I know that the Coach training you delivered to our group is a part of this. I love how you included everyone in the group by challenging us to really look at our environment and how it influences us. You have a very flexible style and masterfully demonstrated to us how to go with the flow during a group coaching session. I can’t wait until our paths cross again.

Coach Garnet Mierau, Canada

I had the pleasure of participating in a 6 week long Coachville “Coaching Proficiencies” class earlier this year that was led and facilitated by Gunnel Ryner. Not only was the class outstanding because of the content, but also because of Gunnel’s passion for the subject and her desire to maximize the learning for her students. She very masterfully balanced instruction to the class with interaction from the participants, which allowed for greater learning and maintained a high level of engagement from the group. I welcome the opportunity to recommend Gunnel and hope to work with her again in the future!

Alissa DeWitt, CPC, CERS, CMEC, Executive Coach, Leadership Development Consultant, Executive Impact, USA

I enjoyed Gunnel’s leadership in this class. She made the class interesting, elicited good participation and challenged those who needed to participate.

Erin A.

I really liked the step-by-step of the Proficiencies and Gunnel was terrific in conducting the class. She was warm, inviting and open. I enjoyed learning from her very much!

Joanne G.