överläggande bild

Söker du en föreläsare i kommunikation?

Föreläsning/utbildning: Från sörja till klarhet – bättre samarbete med god kommunikation


Söker du en föreläsning eller utbildning om kommunikation? Vill ni lära er kommunicera på ett tydligt och samtidigt vänligt sätt, undvika missförstånd och fnurror på tråden, ta upp sådant som skaver, reda ut konflikter och skapa ett bra samarbetsklimat i gruppen?

Min mission är att få människor att hitta rätt i stället för att leta fel, både hos sig själva och andra. Men ibland är det svårt. Vi är människor, och det innebär att vi titt som tätt missförstår varandra, blir oense, irriterar oss på varandras beteenden, blir sårade, arga eller frustrerade över vad andra har sagt och gjort, eller inte sagt och gjort, eller vad vi tror att de har sagt och gjort. Det uppstår fnurror på tråden, störningar och konflikter.

I mina föreläsningar och utbildningar om kommunikation lär du dig hur kan du hantera de här lite mer besvärliga situationerna på ett sätt som reder ut det som behöver redas ut, samtidigt som du bevarar en god relation med den det berör och förbättrar ert samarbete.

En deltagare på en halvdagskurs jag hade om kommunikation sa efteråt: ”Jag har lärt mig mycket mer på de här fyra timmarna än vad jag gjorde på en hel tvådagarsutbildning jag gick för ett tag sen. Dessutom har jag haft roligt!” Precis så vill jag att mina utbildningar och föreläsningar i kommunikation ska upplevas – roliga, inspirerande och lärorika.

Boka mig som föreläsare i kommunikation om ni vill lära er mer om varför vi människor så lätt krockar med varandra och hur vi kan bli bättre på att kommunicera, bemöta varandra och skapa goda samarbetsrelationer. 

Föreläsningarna och utbildningarna kan förstås även genomföras digitalt. Från min hemmastudio levererar jag ett interaktivt upplägg som engagerar och aktiverar deltagarna.

Du kanske också är intresserad av mina föreläsningar och utbildningar om svåra samtal? Självklart kan det ämnet också kombineras med kommunikation.

Upplägg och innehåll

I moderna organisationer, som bygger på att människor behöver kunna samarbeta och skapa goda relationer med både kollegor, chefer, medarbetare, kunder, leverantörer och andra intressenter, är förmågan att kommunicera effektivt helt avgörande. 

Sörjiga relationer uppstår när människors samspel baseras på egna tolkningar, fantasier och påhittade historier, som de inte kollar av med varandra. Detta leder till missförstånd, ryktesspridning, skvaller och konflikter. Att förändra detta till klara relationer är grunden för att bygga effektiva och tillfredsställande arbetsrelationer och organisationer, där energin läggs på rätt saker och man uppnår goda resultat i en öppen, trygg och lärande miljö.

Gunnel Ryner - föreläsare i kommunikation

I den här föreläsningen lär du dig knepen som tar din organisation från missförstånd och konflikter till god kommunikation, välfungerande samarbetsrelationer och goda resultat! Föreläsningen bjuder dessutom på mycket igenkänning, humor och skratt.

Ur innehållet:

 • Två mänskliga processer som påverkar samarbete i arbetslivet – orsaker till varför det så lätt går snett i vår kommunikation
 • Grundstenar i bra och tydlig kommunikation
 • Att kommunicera så att andra vill lyssna och inte känner sig hotade/går i försvar
 • Att stämma av tolkningar och upplevelser
 • Upplevelsekuben
 • Tydliga beskrivningar
 • Nyfiket lyssnande
 • Uppskattande förhållningssätt
 • En konkret samtalsmodell för konflikthantering, med eller utan samtalsledare

Välj längd:

 • 30 minuter föreläsning
 • 60 minuter föreläsning med några korta övningar
 • 90 minuter föreläsning med korta övningar och bikupor
 • Halv- eller heldagsutbildning där teoripass varvas med övningar, case/rollspel, diskussion och reflektion.

Nöjda kunder

” Tack för en helt fantastisk föreläsning. (…) Vi har redan satt igång och förankrar dina idéer i organisationen. T.ex. hade vi vårt bästa personalmöte på länge nu i morse då alla började berätta om de positiva grejerna som hände förra veckan! Din föreläsning hade inte kunnat komma med bättre tajming – stort tack! ”

Ted Wallin

Business Director, Gambit

” Vill bara skicka ett STORT TACK för din fantastiska föreläsning hos oss på The Body Shop! DU var mycket uppskattad och vi har startat en riktig positiv revolution i hela min region!  Vi har hamnat i en jättehärlig FLOW som märks både bland medarbetarna men också i siffrorna! Tusen tack!!! ”

Carina Rosenblad

District Sales Manager, The Body Shop

” Thank you so much for the fantastic contribution you made at the CIDESCO International´s Schools & Examiners meeting. I was most impressed by the way you referred to scientific research, motivated the audience and mixed it all with a great sense of humor. I knew you would do an outstanding job and you lived up to and exceeded our expectations! ”

Anna-Cari Gund

President, CIDESCO

” Inspirationsföreläsningen med Gunnel är en av de bästa jag tagit del av. Gunnel är jordnära, smakfull och personlig i sitt framträdande och kan med humor förmedla klockrena sanningar som landade väldigt väl i vår organisation. Utöver att ge inspiration och glädjefyllda skratt så fick vi också några enkla verktyg att applicera i vår vardag. Vi har påbörjat vår positiva revolution!”

Katarina Törnros

Regionchef, LRF Konsult

” Gunnel Ryner är en av de bästa talare vi anlitat till Kvalitetsmagasinet Live. Genom att blanda teori med levande exempel, kryddat med en stor portion humor, får hon alla att förstå hur ett positivt angreppssätt kan ta verksamheten till helt nya höjder. ”

Anna Nyström

Chefredaktör, Kvalitetsmagasinet

” Tack för en fantastisk föreläsning och workshop, du lyfte hela medarbetargruppen och har en förmåga att ändra fokus från negativt tankesätt till att tänka på det som är bra. Redan på måndagen började några av personalen lyfta fram bra händelser. Tack!”

Valentina Trpezanovska

Verksamhetschef Område Varberg, Närsjukvården Halland

” Tusen tack för en toppen-föreläsning, där många kloka tankar skapades hos åhörarna! Allvar och roligheter levererades på ett så mästerligt, lättsamt sätt. Att se det positiva i första hand har definitivt fastnat hos hela gänget. Högsta omdöme ges från oss alla! ”

Sofia Sestorp

Affärschef, Kinda Ydre Sparbank

” Ett kärnkraftverk ska självklart ha högt fokus på att förebygga och åtgärda avvikelser men våra arbetssätt kan utvecklas mycket om vi inkluderar våra framgångar i utvecklingsarbetet. Tack för den insikten Gunnel, du var verkligen en inspirationskälla!”

Cecilia Lindmark

Arbetsmiljöingenjör, Forsmark Kraftgrupp AB

” Gunnel har medels insiktsgivande föreläsningar och medryckande workshops hjälpt oss långt på vägen mot att skapa en mer positiv, tillitsfull, engagerande och respekterande företagskultur. Gunnel har med hela sin insats överträffat alla våra förväntningar och jag kan varmt rekommendera henne till alla er som vill utvecklas med mer positiva och styrkebaserade attribut.”

Jens Sjöström

Försäljningschef, Aratron AB

” Inspirationsföreläsningen för oss administrativa chefer om uppskattande ledarskap följdes av en styrkebaserad workshop där vi utforskade egna goda exempel. En fantastisk dag med mycket ny kunskap och möjlighet att träna och reflektera. STORT TACK Gunnel för en INNEHÅLLSRIK FÖRELÄSNING och en MYCKET INSPIRERANDE WORKSHOP !!!!!”

Anne-Li Silberk

Administrativ chef, Linköpings universitet

Läs mer om kommunikation