överläggande bild

Föreläsare styrkor

Söker du en inspirerande föreläsning om att upptäcka, tillvarata och bygga vidare på sina styrkor? Att använda dina styrkor är ett av de bästa sätten att både må bra och prestera bra. Det gör dig lyckligare och gladare, mer motiverad och engagerad, och det hjälper dig att skapa de bästa resultaten.

Boka Gunnel Ryner som föreläsare om styrkor om ni vill få både personlig och professionell utveckling, nya insikter, skratt och härliga övningar där ni hjälps åt att hitta era individuella styrkor.

Föreläsning: Maximera dina styrkor

Alla människor har styrkor! Tyvärr lägger vi sällan särskilt mycket fokus på våra styrkor utan tar dem snarare för givna. I stället lägger vi vår energi på att försöka identifiera och åtgärda våra svagheter och brister.

Men i dag är de flesta forskare överens om att det är betydligt klokare och mer effektivt att tillvarata människors styrkor än att bara försöka åtgärda svagheter. Det är ju våra styrkor som är vårt viktigaste bidrag till en arbetsplats!

Känner du till vilka dina egna främsta styrkor är? Känner du till vilka styrkor dina kollegor eller medarbetare har? I den här föreläsningen lär du dig hur du kan upptäcka, tillvarata och vidareutveckla dina egna och andras styrkor.

Föreläsningen kan förstås även genomföras digitalt. Från sin hemmastudio levererar Gunnel ett interaktivt upplägg som engagerar och aktiverar deltagarna.

Gunnel Ryner Topp 100 Sveriges Populäraste föreläsare 2018, 2019, 2020, 2021, 2022 och 2023

Upplägg och innehåll

Följ med på en upptäcktsresa i styrkornas land!

Hela vår kultur präglas av ett överdrivet fokus på brister och svagheter. Självklart behöver vi erkänna och hantera våra svagheter, åtminstone om de ligger i vägen för oss och hindrar oss att prestera vårt bästa, vara de personer vi vill vara, eller leva det liv vi vill leva. Men dina svagheter kan aldrig göra dig briljant på något! Det kan bara dina styrkor göra.

Vill du få fram det bästa i dig själv, känna motivation, engagemang och arbetsglädje, prestera på topp och skapa extraordinära resultat? I den här föreläsningen, fylld av praktiska övningar, får du lära dig hur du kan hitta, tillvarata, och bygga vidare på dina egna unika styrkor.

Gunnel Ryner - föreläsare om styrkor

Ur innehållet:

 • Varför det är smartare att maximera sina styrkor än att åtgärda svagheter
 • Medelmåttighetens förbannelse
 • Vad kännetecknar en styrka?
 • Hur hittar jag mina egna styrkor?
 • Att bli en styrkeletare
 • Hitta styrkor hos varandra
 • Att hitta styrkor även i svåra situationer
 • Maximera styrkorna – hur du kan använda dina styrkor ännu mer och utveckla dem vidare
 • Volymkontroll – använda rätt styrka, i rätt situation, med rätt volym

Välj längd:

 • 30 minuter föreläsning
 • 60 minuter föreläsning med några korta övningar
 • 90 minuter föreläsning med korta övningar och bikupor
 • Halvdag föreläsning & workshop fylld med inspirerande övningar där deltagarna får upptäcka sina egna styrkor

Nöjda kunder

” Tack för en helt fantastisk föreläsning. (…) Vi har redan satt igång och förankrar dina idéer i organisationen. T.ex. hade vi vårt bästa personalmöte på länge nu i morse då alla började berätta om de positiva grejerna som hände förra veckan! Din föreläsning hade inte kunnat komma med bättre tajming – stort tack! ”

Ted Wallin

Business Director, Gambit

” Vill bara skicka ett STORT TACK för din fantastiska föreläsning hos oss på The Body Shop! DU var mycket uppskattad och vi har startat en riktig positiv revolution i hela min region!  Vi har hamnat i en jättehärlig FLOW som märks både bland medarbetarna men också i siffrorna! Tusen tack!!! ”

Carina Rosenblad

District Sales Manager, The Body Shop

” Thank you so much for the fantastic contribution you made at the CIDESCO International´s Schools & Examiners meeting. I was most impressed by the way you referred to scientific research, motivated the audience and mixed it all with a great sense of humor. I knew you would do an outstanding job and you lived up to and exceeded our expectations! ”

Anna-Cari Gund

President, CIDESCO

” Inspirationsföreläsningen med Gunnel är en av de bästa jag tagit del av. Gunnel är jordnära, smakfull och personlig i sitt framträdande och kan med humor förmedla klockrena sanningar som landade väldigt väl i vår organisation. Utöver att ge inspiration och glädjefyllda skratt så fick vi också några enkla verktyg att applicera i vår vardag. Vi har påbörjat vår positiva revolution!”

Katarina Törnros

Regionchef, LRF Konsult

” Gunnel Ryner är en av de bästa talare vi anlitat till Kvalitetsmagasinet Live. Genom att blanda teori med levande exempel, kryddat med en stor portion humor, får hon alla att förstå hur ett positivt angreppssätt kan ta verksamheten till helt nya höjder. ”

Anna Nyström

Chefredaktör, Kvalitetsmagasinet

” Tack för en fantastisk föreläsning och workshop, du lyfte hela medarbetargruppen och har en förmåga att ändra fokus från negativt tankesätt till att tänka på det som är bra. Redan på måndagen började några av personalen lyfta fram bra händelser. Tack!”

Valentina Trpezanovska

Verksamhetschef Område Varberg, Närsjukvården Halland

” Tusen tack för en toppen-föreläsning, där många kloka tankar skapades hos åhörarna! Allvar och roligheter levererades på ett så mästerligt, lättsamt sätt. Att se det positiva i första hand har definitivt fastnat hos hela gänget. Högsta omdöme ges från oss alla! ”

Sofia Sestorp

Affärschef, Kinda Ydre Sparbank

” Ett kärnkraftverk ska självklart ha högt fokus på att förebygga och åtgärda avvikelser men våra arbetssätt kan utvecklas mycket om vi inkluderar våra framgångar i utvecklingsarbetet. Tack för den insikten Gunnel, du var verkligen en inspirationskälla!”

Cecilia Lindmark

Arbetsmiljöingenjör, Forsmark Kraftgrupp AB

” Gunnel har medels insiktsgivande föreläsningar och medryckande workshops hjälpt oss långt på vägen mot att skapa en mer positiv, tillitsfull, engagerande och respekterande företagskultur. Gunnel har med hela sin insats överträffat alla våra förväntningar och jag kan varmt rekommendera henne till alla er som vill utvecklas med mer positiva och styrkebaserade attribut.”

Jens Sjöström

Försäljningschef, Aratron AB

” Inspirationsföreläsningen för oss administrativa chefer om uppskattande ledarskap följdes av en styrkebaserad workshop där vi utforskade egna goda exempel. En fantastisk dag med mycket ny kunskap och möjlighet att träna och reflektera. STORT TACK Gunnel för en INNEHÅLLSRIK FÖRELÄSNING och en MYCKET INSPIRERANDE WORKSHOP !!!!!”

Anne-Li Silberk

Administrativ chef, Linköpings universitet

Läs mer om styrkor och styrkebaserad utveckling

Böcker om styrkor och styrkebaserad utveckling

Hitta rätt i stället för att leta fel – vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

HITTA RÄTT är en unik guide för dig som vill skapa positiv förändring i ditt eget och andras liv. Du får en skattkista fylld av konkreta verktyg för att se och förstärka det goda, hitta lösningar, tillvarata styrkor, lära av framgångar och bygga utveckling på det som fungerar bra.

Bok Hitta rätt i stället för att leta fel

Släng problemglasögonen – starta en positiv revolution

”Släng problemglasögonen” är en inspirationsbok för dig som leder människor, samarbetar med människor, bor med människor, känner människor eller helt enkelt ÄR människa. Den innehåller mängder av idéer, metoder och tips som du kan använda både privat och i jobbet för att skapa positiv och bestående utveckling.

Bokomslag Släng problemglasögonen