överläggande bild

Föreläsning: Konsten att hitta RÄTT i stället för att leta FEL – arbetsglädje & engagemang med styrkebaserat förhållningssätt


Söker du en inspirerande föreläsning om hur ni kan skapa mer arbetsglädje? Vill ni lära er ta vara på styrkor, lyfta varandra och bygga vidare på allt ni redan gör bra?

Gunnel Ryner brinner för styrkebaserad utveckling; metoder och förhållningssätt som fokuserar på det vi vill ha mer av – inte mindre av – och som förstärker det som redan fungerar bra. Låt er inspireras av idéer från styrkebaserat arbetssätt och skapa inte bara mer arbetsglädje, utan även stolthet, engagemang, kreativitet och ett team som presterar sitt absolut bästa.

Boka Gunnel Ryners föreläsning om arbetsglädje & engagemang om ni vill inspireras, entusiasmeras, skratta mycket och samtidigt få med er konkreta verktyg som ni kan börja använda direkt. Och som ger resultat!

Föreläsningen kan förstås även genomföras digitalt. Från sin hemmastudio levererar Gunnel ett interaktivt upplägg som engagerar, inspirerar och aktiverar deltagarna.

Upplägg och innehåll

Vår mänskliga hjärna är mycket bättre på att upptäcka fel och brister än på att uppmärksamma allt det som är rätt och bra. Men om vi bara ägnar oss åt att åtgärda fel kommer vi bara till noll, icke-problem. Ett överdrivet problemfokus riskerar också att skapa en negativ atmosfär, som får människor att tappa arbetsglädjen och motivationen.

Vill ni istället ha en arbetsplats präglad av stolthet, arbetsglädje, inspiration och kreativitet, där ni får fram det bästa i er själva och tillsammans når exceptionella resultat? Då krävs ett helt annat fokus, där ni tar vara på och bygger vidare på era styrkor och allt ni redan gör bra. Styrkebaserad utveckling handlar om att prata om vad ni vill ha mer av (inte mindre av), att se möjligheter och lösningar och att göra mer av det som fungerar bra.

Gunnel Ryner

”Konsten att hitta rätt i stället för att leta fel” baseras på forskning inom psykologi och organisationsvetenskap och metoder som Appreciative Inquiry och Lösningsfokus. Med massor av positiv energi, humor och passion ger Gunnel Ryner er verktygen ni behöver för att lyfta er själva och varandra till nya höjder. Resultatet? Mer arbetsglädje, bättre relationer, mer engagemang och stolthet, ökat välmående, trivsel och bättre resultat!

Ur innehållet:

  • Problembaserat vs styrkebaserat arbetssätt – bra för olika saker
  • Positiv kommunikation – att skapa en miljö där ni lyfter varandra
  • Från problem till positivt mål – att fokusera på lösningar och vad ni vill ha mer av, snarare än mindre av
  • Utforska framgångar – att uppmärksamma, undersöka och bygga vidare på det som fungerar bra
  • Uppskattande förhållningssätt – att se och få fram det bästa i andra
  • Bygg på styrkor – att identifiera och tillvarata egna och andras styrkor för att skapa både arbetsglädje och ännu bättre resultat

Föreläsningen är baserad på Gunnels första bok ”Släng problemglasögonen” och hennes kommande bok ”Konsten att hitta RÄTT i stället för att leta FEL”.

Välj längd:

  • 30 minuter inspirationsföreläsning
  • 60 minuter inspirationsföreläsning med några korta övningar
  • 90 minuter inspirationsföreläsning med korta övningar och bikupor
  • Halv- eller heldag med inspirationsföreläsning och en styrkebaserad workshop där gruppen får jobba med något de själva vill utveckla eller få mer av

Nöjda kunder

” Tack för en helt fantastisk föreläsning. (…) Vi har redan satt igång och förankrar dina idéer i organisationen. T.ex. hade vi vårt bästa personalmöte på länge nu i morse då alla började berätta om de positiva grejerna som hände förra veckan! Din föreläsning hade inte kunnat komma med bättre tajming – stort tack! ”

Ted Wallin

Business Director, Gambit

” Vill bara skicka ett STORT TACK för din fantastiska föreläsning hos oss på The Body Shop! DU var mycket uppskattad och vi har startat en riktig positiv revolution i hela min region!  Vi har hamnat i en jättehärlig FLOW som märks både bland medarbetarna men också i siffrorna! Tusen tack!!! ”

Carina Rosenblad

District Sales Manager, The Body Shop

” Thank you so much for the fantastic contribution you made at the CIDESCO International´s Schools & Examiners meeting. I was most impressed by the way you referred to scientific research, motivated the audience and mixed it all with a great sense of humor. I knew you would do an outstanding job and you lived up to and exceeded our expectations! ”

Anna-Cari Gund

President, CIDESCO

” Inspirationsföreläsningen med Gunnel är en av de bästa jag tagit del av. Gunnel är jordnära, smakfull och personlig i sitt framträdande och kan med humor förmedla klockrena sanningar som landade väldigt väl i vår organisation. Utöver att ge inspiration och glädjefyllda skratt så fick vi också några enkla verktyg att applicera i vår vardag. Vi har påbörjat vår positiva revolution!”

Katarina Törnros

Regionchef, LRF Konsult

” Gunnel Ryner är en av de bästa talare vi anlitat till Kvalitetsmagasinet Live. Genom att blanda teori med levande exempel, kryddat med en stor portion humor, får hon alla att förstå hur ett positivt angreppssätt kan ta verksamheten till helt nya höjder. ”

Anna Nyström

Chefredaktör, Kvalitetsmagasinet

” Tack för en fantastisk föreläsning och workshop, du lyfte hela medarbetargruppen och har en förmåga att ändra fokus från negativt tankesätt till att tänka på det som är bra. Redan på måndagen började några av personalen lyfta fram bra händelser. Tack!”

Valentina Trpezanovska

Verksamhetschef Område Varberg, Närsjukvården Halland

” Tusen tack för en toppen-föreläsning, där många kloka tankar skapades hos åhörarna! Allvar och roligheter levererades på ett så mästerligt, lättsamt sätt. Att se det positiva i första hand har definitivt fastnat hos hela gänget. Högsta omdöme ges från oss alla! ”

Sofia Sestorp

Affärschef, Kinda Ydre Sparbank

” Ett kärnkraftverk ska självklart ha högt fokus på att förebygga och åtgärda avvikelser men våra arbetssätt kan utvecklas mycket om vi inkluderar våra framgångar i utvecklingsarbetet. Tack för den insikten Gunnel, du var verkligen en inspirationskälla!”

Cecilia Lindmark

Arbetsmiljöingenjör, Forsmark Kraftgrupp AB

” Gunnel har medels insiktsgivande föreläsningar och medryckande workshops hjälpt oss långt på vägen mot att skapa en mer positiv, tillitsfull, engagerande och respekterande företagskultur. Gunnel har med hela sin insats överträffat alla våra förväntningar och jag kan varmt rekommendera henne till alla er som vill utvecklas med mer positiva och styrkebaserade attribut.”

Jens Sjöström

Försäljningschef, Aratron AB

” Inspirationsföreläsningen för oss administrativa chefer om uppskattande ledarskap följdes av en styrkebaserad workshop där vi utforskade egna goda exempel. En fantastisk dag med mycket ny kunskap och möjlighet att träna och reflektera. STORT TACK Gunnel för en INNEHÅLLSRIK FÖRELÄSNING och en MYCKET INSPIRERANDE WORKSHOP !!!!!”

Anne-Li Silberk

Administrativ chef, Linköpings universitet

Vill ni ha ännu mer arbetsglädje?
Kombinera föreläsningen med en styrkebaserad workshop!

Kombinera gärna föreläsningen ”Konsten att hitta RÄTT…” med en styrkebaserad workshop baserad på metoderna Appreciative Inquiry och Lösningsfokus.
Ni väljer själva temat utifrån vad ni vill utveckla och bli ännu bättre på. Workshopen fokuserar på det ni redan gör rätt och bra – ni lyfter fram och undersöker egna goda exempel och framgångshistorier och lär av dem. Det styrkebaserade arbetssättet skapar en positiv stämning, arbetsglädje, stolthet, engagemang och en mängd kreativa idéer kring hur ni själva, ert team och verksamheten kan utvecklas vidare.

Gunnel Ryner workshop