Malin Boström och Gunnel Ryner på kontoret

Ett smart och roligt sätt att nå dina mål

Författare:

Publicerades den:

Senast uppdaterat:


Ett av de bästa sätten att nå mål, stå fast vid beslutade förändringar eller skapa nya vanor, är att ta hjälp av din miljö, dvs de människor, saker, platser, influenser och förutsättningar som du omger dig med. Om du ser över de olika delarna i din miljö och utformar dem så att de lyfter, inspirerar och ger dig draghjälp, slipper du förlita dig så mycket på din egen viljestyrka och självdisciplin.

Ett av mina mål är till exempel att skriva en ny bok. Och för att lyckas med det har jag sett till att omge mig med vänner som också har skrivit (eller håller på att skriva) böcker. Vänner som jag kan ringa till och bolla idéer, som ställer upp som testläsare och ger nya infallsvinklar.

Jag har också bokat in gemensamma skrivdagar med min kontorskompis Malin, som också är i startgroparna för att skriva en ny bok. I går och i dag har vi suttit tillsammans på vårt kontor och skrivit på våra respektive böcker, varvat med att vi har bollat olika frågor och testat idéer på varandra. Det blev fantastiskt bra, vi fick både mycket gjort och hade dessutom roligt under tiden, så nu är nya gemensamma skrivdagar bokade i januari.

Det här kan du också göra! Oavsett vilket mål du har, vilken förändring du vill uppnå eller vilka nya vanor du vill skapa, så kan du se till att tillbringa så mycket tid som möjligt med andra människor som vill samma sak. Om du till exempel vill börja träna, skaffa en träningskompis som du bokar in pass med. Om du funderar på att starta eget företag – hitta andra egenföretagare att inspireras och lära av. Om du vill bli vegan, hitta andra veganer att få tips av och kanske träffa och laga mat ihop.

Fler tips för hur du kan ta hjälp av din miljö för att nå dit du vill hittar du i min bok ”Den lata vägen till ett fantastiskt liv – och arbetsliv”