Anteckningsbok, pennor, tekopp

Hur du skapar dig en bra dag – varje dag

Författare:

Publicerades den:

Senast uppdaterat:


Det här är en enkel övning inspirerad av Lösningsfokus. Gör den till en daglig rutin om du vill skapa en så bra dag som möjligt varje dag!

Sätt dig ner en stund i lugn och ro på morgonen och föreställ dig att du i kväll kommer att känna dig jättenöjd med hur din dag blev. Föreställ dig vad det är du är nöjd med – vad var det som fick dagen att kännas så bra? Föreställ dig sedan också vad du gjorde i början av dagen som gjorde det här möjligt. Hur fortsatte du? Hur bidrog du, stort eller smått, till att skapa den här bra dagen? Skriv ner några punkter som du kan ha med dig under dagen.

Titta på dina anteckningar då och då under dagen. Kanske ritar du dit en liten smiley eller annan figur på något du redan har gjort, eller skriver ett ”JA!” efter en notering. Gläds åt att se hur din vision för den här dagen steg för steg blir verklig.

Viktigt: Det här är inte en traditionell att göra-lista – tanken är att det ska vara mycket mer lekfullt och glädjefyllt. Det handlar mer om hur du skapar en bra känsla än om att bocka av aktiviteter.

Om du som jag är morgontrött kan du förstås lika gärna sätta dig ner en stund på kvällen och föreställa dig hur en bra morgondag skulle se ut.

Lycka till!

(Övningen är hämtad från den schweiziska lösningsfokuskonsulten Julia Kalenberg)