Diplom BRIEF SFBT

Certifiering i Lösningsfokuserad terapi

Författare:

Publicerades den:


Jag skulle ju bara göra lite research till min bok…

I slutet av våren satt jag och jobbade med min nästa bok. När jag kom till avsnittet som skulle handla om Lösningsfokus tänkte jag att ”jag googlar lite för att få lite ny inspiration”.

Jag har använt Lösningsfokus i närmare 20 år i mitt arbete med grupper och individer, skrivit om det i mina böcker och haft det som en av grundpelarna i mina föreläsningar. Jag tyckte således att jag hade ganska bra koll på metoden.

Men googlandet ledde till att jag hoppade på ett antal webinars med några av de världsledande auktoriteterna på området. Jag insåg då att metoden har utvecklats ganska mycket sedan jag först lärde mig den. Så jag anmälde mig till några kortare onlinekurser, och hoppade sen på en 16-veckors intensiv certifieringsutbildning i Lösningsfokuserad korttidsterapi. Och nu har jag precis blivit godkänd på den!

Detta är något av det roligaste och mest inspirerande jag har gjort, och det har verkligen hjälpt mig att hålla energin och humöret uppe det senaste halvåret.

Vad ska jag ha utbildningen till då, ska jag bli terapeut nu? Det tror jag inte, förmodligen kommer jag även fortsättningsvis att mest använda Lösningsfokus med grupper och organisationer och i ledarskapsutbildningar. Eller så kanske jag återupptar coachingen, men i så fall rent lösningsfokuserad coaching. Oavsett så har jag nu en ännu djupare förståelse för och kunskap om metodiken, och med den utveckling som har skett är jag ännu mer såld på det lösningsfokuserade arbetssättet.

Boken då? Ja, inte har det blivit mycket skrivet på den, eftersom utbildningen har tagit all ledig tid… Men nu ska jag sätta igång igen, och nu har jag så många idéer att jag redan har börjat planera för ytterligare en bok.

Så kan det gå när man bara ska göra lite research… 😉