Ljuslykta

Den bästa julklappen till dig själv

Författare:

Publicerades den:

Senast uppdaterat:


Julen är en tid då vi ska vara snälla och bry oss om våra nära och kära, och gärna också göra något gott för andra människor som har det svårt. Men glöm inte bort att vara snäll mot dig själv. Här kommer tre tips för att ge dig själv en riktigt god jul:

  • Var hälsosamt egoistisk. Låt inte stress, förväntningar och krav ta knäcken på dig, oavsett om de kommer från andra eller från dig själv. Ge dig själv utrymme att känna efter vad du själv vill och att göra sådant du själv mår bra av. Det är du värd.
  • Träna på självmedkänsla. Om du inte lyckas få till allt precis som du skulle ha önskat, klandra inte dig själv utan var snäll. Visa lika mycket medkänsla och vänlighet mot dig själv som du skulle göra mot din bästa vän. Du är en människa och människor är inte perfekta. Även om vi har goda intentioner får vi inte alltid de resultat vi önskar. Låt det vara ok.
  • Se ljuspunkterna i tillvaron och allt du har att vara tacksam för. Låt dig inte luras av alla fantastiska julfiranden du ser i sociala medier, även bakom de mest lyckliga statusuppdateringarna finns vanliga människor med sina egna sorger och bekymmer. Även om din jul inte motsvarar din bild av hur en perfekt jul ska vara, fastna inte i det du inte har utan se det du faktiskt har. Och kom ihåg att många människor på vår jord skulle önska att de hade det du har.

Varma julhälsningar från mig <3