Tallskog i motljus

Låt oss hjälpas åt att sprida lite hopp och glädje i mörkret

Författare:

Publicerades den:

Senast uppdaterat:


Det är tuffa tider för många nu. Själv har jag på en vecka sett alla mina inkomster för våren/sommaren raderas ut. Jag har turen att ha en buffert som gör att jag klarar mig ett tag, något jag är väl medveten om att inte alla har. Jag lider med alla som nu har panik, som ser sina livsverk gå under eller blir uppsagda och inte vet hur de ska klara sig. Och alla som oroar sig för sina nära och kära.

Samtidigt tänker jag att vi nu mer än någonsin behöver försöka se att det även i det djupaste mörker också kan finnas glimtar av ljus. Så låt oss dela våra ljuspunkter och lyfta fram stort som smått som hjälper oss att ta oss igenom det som nu händer.

Här är några av mina:

  • Jag har plötsligt hur mycket tid som helst att skriva på min nästa bok.
  • Jag har en hund att krama och gå långa skogsrundor med.
  • Jag är mer medveten om hur mycket jag har att vara tacksam för, sådant jag ofta tar för givet, t ex att jag är frisk, har tak över huvudet och mat i kylen, och har familj och vänner jag kan hålla kontakt med även om det mest blir över telefon.
  • Våren är på gång och buskarna jag planterade i fjol börjar få knoppar.
  • Jag gläds åt alla fina initiativ där människor visar omtanke och medkänsla.

Vilka ljusglimtar finns hos dig? Påminn dig själv och berätta för andra! Vi kan alla behöva lite uppmuntran och hopp just nu.