Tavla med texten "And I think to myself what a wonderful world"

Varje bra dag är en gåva

Författare:

Publicerades den:

Senast uppdaterat:


Jag förbereder just nu en föreläsning om att hitta kraften när livet krisar, vilket väcker många tankar och reflektioner hos mig själv. 

Ibland tror jag att vi har felaktiga förväntningar på livet – vi tror att vi ska leva i konstant lycka och hälsa, annars är det något som har blivit fel. Men hur många människor går igenom ett helt liv utan sjukdom, kriser, motgångar och sorger?

Vad är förresten ett helt liv? Kan vi utgå ifrån att vi alla ska leva tills vi blir 90 år?

Många gånger tror jag vi tar för givet att allt bara ska glida på, att ett problemfritt liv är normalläget. Men kriser är en del av livet. Livet går både upp och ner, ibland så mycket ner att vi tycker det är förbannat orättvist.

Men istället för att bara förbanna vårt öde när det går ner, kanske vi också måste lära oss att varje bra dag är en gåva och inte något självklart. Efter att ha förlorat båda mina föräldrar och min svåger alldeles för tidigt, har jag blivit mycket bättre på att värdesätta livet. Jag har insett att varje dag jag faktiskt vaknar och slår upp mina ögon och känner att jag lever och andas är en gåva. Varje dag jag får tillbringa tillsammans med de människor jag älskar är en gåva.

Men vi kan aldrig veta hur många sådana dagar vi får. Och därför gäller det att ta vara på dem, att leva här och nu så mycket det bara går och att uppskatta allt gott du har omkring dig. 

Skylten på bilden hittade jag på ICA Maxi häromdagen. Hängde upp den i min hall och blir glad varje gång jag ser den – en bra påminnelse om att uppskatta livet. Dessutom en fantastisk sång.